artikel

Werknemer beschermd tegen hitte

infra Premium

Werknemer beschermd  tegen hitte

TNO heeft een methode ontwikkeld die werknemers waarschuwt als hun lichaamstemperatuur te hoog oploopt. De onderzoeksorganisatie stelt dat hiermee hitteziekten kunnen worden voorkomen.

In veel bedrijfstakken, zoals bijvoorbeeld de wegenbouw, lopen werknemers het risico op hitteziekten. Die kunnen variëren van flauwte en kramp tot zonnesteek, uitputting en oververhitting. Dergelijke verschijnselen komen bij bepaalde beroepen vaak voor en zorgen voor veel uitval. Binnen een door TNO geleid Europees project is werkkleding met ingebouwde sensoren ontwikkeld. Het systeem geeft een indicatie van de kerntemperatuur van het lichaam. Zodra die te hoog oploopt, krijgt de werknemer een waarschuwing.

Reageer op dit artikel