artikel

Watersector wil meer geld

infra

Watersector wil meer geld

Waterbouwers moeten vanaf volgend jaar meer kunnen profiteren van de toeslagregeling voor Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI-regeling) dan nu het geval is.

Daarom is een aanpassing of een ruimere interpretatie van de regeling noodzakelijk. Dat vinden Peter van der Linde voorzitter van het kernteam Deltatechologie en Stefan Kuks, watergraaf van waterschap Regge en Dinkel. Kuks is ook lid van het kernteam Deltatechnologie.

“Ondernemers die aantoonbaar hebben geïnvesteerd in innovaties, moeten voor de toeslag in aanmerking komen”, zegt Van der Linde. Momenteel geldt de regeling niet voor innovaties ten faveure van overheidsopdrachten. De TKI-regeling geldt voor negen topsectoren, waaronder de watersector.

Reageer op dit artikel