artikel

Rotterdam start proeftuim innovatieve straat

infra

Rotterdam start proeftuim innovatieve straat

Kan de straat van de toekomst vervuiling afvangen, regenwater filteren of met ons communiceren?

Als het aan de gemeente Rotterdam ligt, kan het allemaal. Wie een briljant idee heeft, kan er in de Maasstad mee proefdraaien. Stadsontwikkeling Rotterdam is op zoek naar mkb-bedrijven die ideeën hebben voor een duurzame inrichting, beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

De stad stelt een stuk straat beschikbaar om ze op uit te proberen. Bijvoorbeeld een halve vierkante meter voor een periode van vijf jaar, om te zien of een innovatieve stoeprand of lantaarnpaal werkt.

Weten hoe de straat van de toekomst eruit kan zien? Bekijk hier de video’s!

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel