artikel

Straatverlichting Londen via iPad

infra

Het bestuur van Londen denkt vanaf 2016 jaarlijks ruim 512.000 euro te sparen op de elektrarekening met ‘slim’ geschakelde openbare verlichting. De straatverlichting van de Britse hoofdstad wordt daarvoor gedeeltelijk bediend met een iPad. In ruim 14.000 lantaarns wordt de lamp vervangen door een model dat op signalen van de iPad reageert. De beheerders kunnen […]

Het bestuur van Londen denkt vanaf 2016 jaarlijks ruim 512.000 euro te sparen op de elektrarekening met ‘slim’ geschakelde openbare verlichting. De straatverlichting van de Britse hoofdstad wordt daarvoor gedeeltelijk bediend met een iPad. In ruim 14.000 lantaarns wordt de lamp vervangen door een model dat op signalen van de iPad reageert. De beheerders kunnen via de applicatie zien welke lampen niet goed functioneren en welke lampen op het punt staan kapot te gaan. Van elke lamp is de lichtsterkte te regelen via de iPad. Het project vergt een investering van ongeveer 401 miljoen euro.

Reageer op dit artikel