artikel

Bermconstructie reinigt regenwater

infra

Bermen reinigen zelf het water dat er tijdens een regenbui in stroomt. Aqua Aurora uit Apeldoorn ontwikkelde daarvoor een constructie uit drainverbandblokken, filtermateriaal en geotextiel. Het bedrijf ontving er de Milieu 2012 Innovatieprijs voor. Tauw stelde vast dat de constructie regenwater reinigt tot de kwaliteit van drinkwater. Volgens simulaties doet het materiaal dat zeker veertig […]

Bermen reinigen zelf het water dat er tijdens een regenbui in stroomt. Aqua Aurora uit Apeldoorn ontwikkelde daarvoor een constructie uit drainverbandblokken, filtermateriaal en geotextiel. Het bedrijf ontving er de Milieu 2012 Innovatieprijs voor. Tauw stelde vast dat de constructie regenwater reinigt tot de kwaliteit van drinkwater. Volgens simulaties doet het materiaal dat zeker veertig jaar. Henk Pannekoek van Aqua Aurora ziet meer toepassingen voor het systeem. Afhankelijk van de uitvoering kan het ook water bergen en in de bodem infiltreren. De bermconstructie kan ook water reinigen dat van kunstgrasvelden afstroomt. Door de samenstelling van het filtermateriaal te veranderen, kan de constructie andere soorten vervuiling in het regenwater aan.

> pagina 10: zelfreinigende berm valt in de prijzen

Reageer op dit artikel