artikel

‘Stoeltjeslift houdt stad bereikbaar’

infra Premium

‘Transfly’ noemt Adviesbureau Copier zijn horizontale stoeltjeslift die bezoekers van Uden vervoert tussen een transferium en het centrum. Het idee is één van vele om steden bereikbaar te houden. “Het verkeer rijdt zich langzaamaan vast in de Nederlandse steden”, waarschuwt Joep Dickhaut van Movinnio, promotor van nieuwe verkeerstechnieken. De politiek kiest volgens hem zelden voor […]

‘Transfly’ noemt Adviesbureau Copier zijn horizontale stoeltjeslift die bezoekers van Uden vervoert tussen een transferium en het centrum. Het idee is één van vele om steden bereikbaar te houden. “Het verkeer rijdt zich langzaamaan vast in de Nederlandse steden”, waarschuwt Joep Dickhaut van Movinnio, promotor van nieuwe verkeerstechnieken. De politiek kiest volgens hem zelden voor zulke technieken en geeft de voorkeur aan bekende oplossingen waarvan anderen het risico dragen.

> pagina 10: Binnensteden blijven bereikbaar met parkattractie

Reageer op dit artikel