artikel

‘Onvoldoende aandacht voor vervanging kunstwerken’

infra

‘Onvoldoende aandacht voor vervanging kunstwerken’

Het ontbreekt aan politieke wil om daadwerkelijk de veiligheid van kunstwerken te garanderen.

Zelfs met een inspectierapport in handen houden overheden in hun begrotingen soms onvoldoende rekening met de grote vervangingsopgave die eraan zit te komen. Dat stelt Richard Mulder, senior beleidsmedewerker infrastructuur Bouwend Nederland, zaterdag in een opinieartikel in Dagblad Cobouw.

“Overheden hebben de verantwoordelijkheid voor forse aantallen kunstwerken, waarvan een behoorlijk gedeelte de komende twintig jaar aan vervanging toe is. Dat moet je niet willen blijven oplappen vanuit de teruglopende algemene middelen, dan loop je steeds verder achter de feiten aan”, aldus Mulder. Volgens hem ligt de oplossing in het benoemen en reserveren van voldoende langjarig budget. Daarnaast moet worden ingezet op samenwerking met bedrijfsleven om die middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Lees morgen het opinieartikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel