artikel

Radar waarschuwt voor spoorvandaal

infra Premium

Radarbundels kunnen schade door vandalisme aan spoorwegen en treinen voorkomen. Onderzoekers van de Franse instituten IFSTTAR en IEMN ontwikkelen de techniek als een aanvulling op camerasystemen. Die presteren minder goed wanneer er niet genoeg licht is. De ATR, zoals het radarsysteem wordt genoemd, waarschuwt tijdig voor de obstakels die vandalen op de spoorbaan kunnen leggen. […]

Radarbundels kunnen schade door vandalisme aan spoorwegen en treinen voorkomen. Onderzoekers van de Franse instituten IFSTTAR en IEMN ontwikkelen de techniek als een aanvulling op camerasystemen. Die presteren minder goed wanneer er niet genoeg licht is.

De ATR, zoals het radarsysteem wordt genoemd, waarschuwt tijdig voor de obstakels die vandalen op de spoorbaan kunnen leggen. De radarbundel neemt de karakteristieken op van een trottoirband of een buis. Het systeem vergelijkt de beelden met gegevens uit een databank om na te gaan of een object gevaarlijk kan zijn. Op dezelfde manier waarschuwt het systeem dat er mensen op het spoor staan.

De Automatic Target Recognition werkt vooralsnog alleen op de testbank in het instituut. De onderzoekers hopen binnenkort een werkend praktijkmodel te kunnen presenteren.

Reageer op dit artikel