artikel

Computerspelletje helpt lek in leiding te ontdekken

infra

Technieken uit computerspelletjes en kunstmatige intelligentie helpen onderzoekers van de universiteit van Exeter breuken en lekken in transportleidingen voor drinkwater te voorspellen. De gecombineerde technieken moeten echte alarmeringen zien te onderscheiden van valse meldingen. Die meldingen komen uit druk- en stromingssensoren die een transportleiding bewaken. In Groot-Brittannië sturen die om het halve uur hun bevindingen […]

Technieken uit computerspelletjes en kunstmatige intelligentie helpen onderzoekers van de universiteit van Exeter breuken en lekken in transportleidingen voor drinkwater te voorspellen. De gecombineerde technieken moeten echte alarmeringen zien te onderscheiden van valse meldingen. Die meldingen komen uit druk- en stromingssensoren die een transportleiding bewaken. In Groot-Brittannië sturen die om het halve uur hun bevindingen door. Afwijkingen van de normale patronen veroorzaken een alarm. Dat hoeft niet te betekenen dat er inderdaad iets aan de hand is. De onderzoekers schatten dat ruim 80 procent van de meldingen vals is.

Reageer op dit artikel