artikel

Half miljard euro voor innoverende mkb’er

infra

Het kabinet steekt 500 miljoen euro in een fonds waaruit het midden- en kleinbedrijf geld kan lenen voor het starten van innovatieve projecten.

Minister Verhagen (economische zaken) komt hiermee tegemoet aan voorstellen van onder meer Topteam Water. Deze groep van wetenschappers en ondernemers pleit voor meer experimenteerruimte. Innovatief aanbesteden, waarbij criteria als duurzaamheid en kwaliteit een kans krijgen, moet ook in de natte sector mogelijk worden, vinden zij. “Concrete mogelijkheden van experimenten liggen in het langjarig kustonderhoud en in de renovatie van natte kunstwerken.”

Daarnaast zouden overheden een percentage van de zeven à acht miljard euro die zij per jaar in waterprojecten investeren, moeten reserveren voor innovaties. “Afspraken over deze reserveringen moeten worden vastgelegd in een convenant.”

Lees hier het Advies Topsector Water!

Lees het hele artikel in Dagblad Cobouw!

 

Reageer op dit artikel