Deerns

Deerns is een internationaal bedrijf, waar duurzaamheid geen leuk extraatje maar core business is. Werken bij Deerns betekent bovendien veel vrijheid en ruimte voor je eigen ideeën. “Als je ondernemerschap laat zien, kun je bij Deerns veel voor elkaar krijgen.”

Luchthavens, datacenters, ziekenhuizen en Clean Technology-bedrijven zoals ASML en NXP. Dat zijn voorbeelden van waar ingenieursbureau Deerns werkt. Het bedrijf uit 1928 is uitgegroeid tot internationale speler, met kantoren in bijvoorbeeld Spanje, Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Grote gemene deler bij deze uiteenlopende werkzaamheden in allerlei landen: vakkundig installatietechnisch én bouwfysisch advies. Met duurzaamheid als vanzelfsprekendheid. “Een niet-duurzame oplossing is geen goede oplossing,” zegt Irma Timmerman, Manager Marketing & Communicatie bij Deerns Nederland B.V.

Deerns Anke Matijssen

Anke Matijssen, manager Luchthavens bij Deerns: “Mijn carrière heeft bij Deerns een enorme vlucht genomen.”

Installatietechnisch en bouwfysisch advies
Een voorbeeld van een project waarbij installatietechnisch en bouwfysisch advies hand in hand gaan is de nieuwbouw van het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) in Scheemda. Timmerman: “Een bijzonder project, omdat er aardbevingsbestendig moet worden gebouwd. We adviseren er onder andere over alle mogelijke installaties, van klimaatinstallaties en verlichting tot de inrichting van de operatiekamers. Een ander mooi project is de bouw van een nieuw hoofdkantoor voor ASICS. Dat gebouw wordt niet alleen duurzaam maar ook nog eens een gezond gebouwd. Dit wil zeggen dat alles aan het gebouw op zo’n manier wordt ontworpen en ingericht dat het bijdraagt aan de gezondheid van de gebruikers. Dat gaat verder dan installatie- en bouwfysisch advies. Daar denk je ook na over de inrichting van een gebouw en over de materialen die worden gebruikt.”

Duurzaamheid in DNA
Werken bij Deerns heeft tal van voordelen. Zo kun je plaatsonafhankelijk werken, vanuit verschillende locaties in Nederland. Ook kun je internationaal worden ingezet als dat je ambitie is. Ook kun je werken aan veel verschillende projecten, wat bijdraagt aan je ontwikkeling. En uiteraard besteedt Deerns veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door een intern, internationaal opleidingsprogramma waar je leert ‘out of the box’ te denken en werkt aan je vaardigheden. Zoals het visualiseren en presenteren van concepten, het inspireren van teamleden et cetera. Zelf noemt Timmerman enkele andere voordelen van werken bij Deerns: “Ik vind persoonlijk de laagdrempeligheid van ons bedrijf prettig. Alle collega’s – nationaal en internationaal – zijn eenvoudig te benaderen. Ook het feit dat Deerns een organisatie is die ertoe doet, is voor mij belangrijk. Dat geldt denk ik voor alle collega’s. Het duurzame karakter van Deerns zit bij iedereen in het DNA.”

Fatih Yaman Deerns

Fatih Yaman, projectmanager bij Deerns: “Je krijgt hier ontzettend veel kansen, het is aan jou om die te pakken”.

Ruimte voor innovatie
Verder benadrukt Timmerman de vrijheid die je in je werk krijgt. “Als je zelf initiatief neemt, dus als je ondernemerschap laat zien, dan kun je bij Deerns veel voor elkaar krijgen. Zo hebben we een groep jonge mensen die kennisdeling bij Deerns meer wilde stimuleren. Zij hebben het initiatief genomen en zich georganiseerd in Bright, dat inmiddels allerlei interne en externe kennissessies initieert en organiseert. Ruimte voor innovatie bieden we ook in onze tweejaarlijkse innovatiecompetitie. Wereldwijd dagen we onze medewerkers uit om innovaties te bedenken. Uit deze competitie is bijvoorbeeld het innovatieve, integrale Internet of Things-platform voortgekomen dat inmiddels in de markt bekend is als bGrid®. Zo zie je dat je bij Deerns talloze mogelijkheden hebt om je eigen ideeën tot leven te brengen.”

“Deerns is een organisatie die ertoe doet”