Whitepapers

Video: over de vloer bij de Mathematics Gallery in het Science Museum Londen

bouwbreed 1869

Video: over de vloer bij de Mathematics Gallery in het Science Museum Londen

Ontwerp Zaha Hadid Architects toont luchtstromen in subtiel lijnenspel

De nieuwe Winton Gallery in het Science Museum in Londen gaat over wiskunde. Zaha Hadid Architects maakte het ontwerp voor de expositie en nam een Handley Page vliegtuig als centraal middelpunt. De luchtstromen rond het (vliegende) toestel vormen de basis voor het lijnenspel dat de vloer, de driedimensionale (tussen-)wanden en detaillering dicteert.  

Wiskunde voor iedereen begrijpbaar maken

De vloeiende lijnen nemen de bezoeker mee in de wereld van wiskunde om ons heen. ‘De verhalen in de ruimte gaan niet alleen over wiskunde, de ruimte is wiskunde op zich’, vertelt hoofdconservator David Rooney in de video die vloerenproducent Bolidt maakte over de Gallery. Een mooi document over de maakbaarheid van complexe architectuur, die tot in de details het thema van de ruimte raakt.

Download

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels