Whitepapers

Kansrijk ondernemen in monumenten

bouwbreed 3589

Kansrijk ondernemen in monumenten

Investeren in monumentaal vastgoed is vaak lonend. Niet alleen financieel, maar het heeft ook een maatschappelijke impact op de omgeving. Het Nationaal Restauratiefonds ondersteunt ondernemers die in monumentaal vastgoed investeren, om samen een succes te maken van de restauratie en/of herbestemming van de panden die bijdragen aan een mooi en herkenbaar Nederland.

Plannen om een monument een nieuwe bestemming te geven? Neem deze tips dan mee!

Lees de ervaring van een herbestemmer: ‘Het karakteristieke pand had veel ontwikkelpotentie en is bovendien gunstig gelegen. We hebben extra duurzame maatregelen getroffen: onze financiers moedigden dat alleen maar aan’

 

Onderzoek van de Monumentenmonitor (in opdracht van BOEi) wijst uit dat ruim twee miljoen vierkante meter beeldbepalend vastgoed wacht op een nieuwe invulling. Enige aarzeling die u nog zou hebben, kan door dit whitepaper worden weggenomen. De zes tips in het document leiden u langs de belangrijkste keuzemomenten. Bovendien komt een herbestemmer aan het woord met praktische praktijkervaring.

Download

Reageer op dit artikel