partner nieuws

“Scholing en bijscholing van vakmensen van groot belang!”

bouwbreed 952

“Zorg dat vakmensen op niveau blijven en bind ze aan je organisatie.” Rob Goosensen, directeur van BouwCirkel, wijst op de noodzaak van bijscholing.

“Scholing en bijscholing van vakmensen van groot belang!”

Cursusinstituut BouwCirkel is in 2001 opgericht door een aantal regionale opleidingsbedrijven voor de bouw- en infrabranche. Inmiddels opereert de organisatie vanuit ruim 25 opleidingsbedrijven door heel Nederland. Goosensen: “Een belangrijk aspect van BouwCirkel is dat we zijn opgericht door het bedrijfsleven zélf. In heel Nederland zijn regionale adviseurs actief die de bedrijven door en door kennen. Het betreft in veel gevallen het mkb, maar gebleken is dat we ook de landelijk opererende organisaties goed ten dienste kunnen zijn. We zien, net als iedereen, een groot tekort aan vakmensen. Scholing biedt de mogelijkheid om bestaande medewerkers breder inzetbaar te maken. Ook ondersteunen we bedrijven met scholing van zij-instromers of ingeleende zzp’ers.”

Samenwerking

Het cursusinstituut is, als een van de oprichters van Bouwopleiders, bewust bezig met de samenwerking met andere brancheopleiders. Rob Goosensen: “BouwCirkel gelooft in goede samenwerking binnen Bouwopleiders. Een duidelijk gezamenlijk opleidingsaanbod in de markt is van groot belang. Naar mijn mening gaat Bouwopleiders in de toekomst nog een veel grotere rol spelen. Een mooie ontwikkeling is de samenwerking met Bouwloopbaan. Medewerkers worden na doorverwijzing door Volandis via regionale loopbaanloketten geadviseerd bij de volgende stappen in hun loopbaan. Promotie kan een doel zijn, maar ook verbreding of specialisatie.”

Ondersteuning

De werkwijze is praktisch en resultaatgericht. Goosensen: “De BouwCirkel-organisatie bestaat uit een groep deskundige en gedreven adviseurs die bedrijven op een praktische manier ondersteunen op het gebied van personeelsontwikkeling. Bedrijven hebben grote behoefte aan deze ondersteuning. Op het juiste moment en in korte tijd dienen medewerkers effectief opgeleid te worden in nieuwe thema’s en vaardigheden. De manier van opleiden verandert snel.”

Het aanbod

Het aanbod van BouwCirkel omvat de volgende onderwerpen: Vaktechniek, Organisatie en planning, Automatisering, Communicatie en samenwerking en Arbo en veiligheid. BouwCirkel verzorgt ook landelijk de Leermeestertrainingen en nascholing voor Leermeesters.


Zie voor verdere informatie: www.bouwcirkel.nl.

 

Logo bouwopleidersBouwcirkel is partner van Bouwopleiders. Dit is hét platform waarin opleidingsinstituten hun krachten hebben gebundeld voor het geven van advies en het vinden van de juiste training of opleiding.

Reageer op dit artikel