partner nieuws

Keurmerk voor landelijke opleidingsbedrijven

bouwbreed 661

Voor het werven en opleiden van jonge medewerkers in de bouw en infra heeft de bouwsector opleidingsbedrijven. Deze zijn verenigd in de vakgroep opleidingsbedrijven van Bouwend Nederland.

Keurmerk voor landelijke opleidingsbedrijven

In de vakgroep werken zij samen om voor de instroom van leerlingen een uitdagend opleidingsklimaat neer te zetten. Dat doen zijn niet alleen voor jonge medewerkers, maar inmiddels stromen er bij velen ook zij-instromers, statushouders en andere geïnteresseerden in.

Basisvaardigheden

Voor de medewerkers die geen ervaring hebben in de bouw of infra, maar die wel een uitvoerend beroep in de sector willen gaan uitoefenen, zijn de opleidingsbedrijven ‘de poort’ om kennis te maken en de basisvaardigheden aan te leren en daarna via bemiddeling een start te maken bij een van de bij het opleidingsbedrijf aangesloten bedrijven.

Kwaliteitskeurmerk

Door de unieke positie in de regio met een netwerk van contacten met scholen voor voortgezet onderwijs, gemeentes, UWV, werkzaken en de bouw- en infrabedrijven zijn zij voor velen het aanspreekpunt voor nieuwkomers. Op dit moment werken de opleidingsbedrijven gezamenlijk aan een kwaliteitskeurmerk, het Excellente Opleidingsbedrijf. Hier kan iedereen zich melden om in te treden in de sector en daar passende scholing voor krijgen, gericht op het individu.

Met het keurmerk willen opleidingsbedrijven laten zien dat ze meer doen dan de standaard zaken en dat zij zich bezighouden met innovaties, uitdagende leeromgevingen, scholen van bijzondere doelgroepen en dat dit plaatsvindt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en het onderwijs.

Passende werkplek

Na een scholings- of introductieperiode wordt gezocht naar een passende werkplek voor de medewerker waar hij of zij zich verder kan ontwikkelen tot vakman of vakvrouw. De opleidingsbedrijven zijn door S-BB erkende leerbedrijven en beschikken over moderne opleidingsruimtes, moderne gereedschappen en machines, met bijbehorende theorielokalen.

Opleiding Excellent
De landelijke opleidingsbedrijven zijn te vinden op www.bouwendnederland.nl/vakgroep-opleidingsbedrijven.

 

Logo bouwopleiders
Vakgroep Opleidingsbedrijven is partner van Bouwopleiders. Dit is hét platform waarin opleidingsinstituten hun krachten hebben gebundeld voor het geven van advies en het vinden van de juiste training of opleiding.

Reageer op dit artikel