partner nieuws

Vastleggen van bestaand vastgoed met BIM

bouwbreed 724

Een nieuwbouwproject wordt steeds efficiënter gebouwd. Maar voor inzicht bij een verbouwing of renovatie moeten we vaak nog in de kast zoeken naar de juiste tekening of document. Dit kost veel tijd en het is nog maar de vraag of het echt het juiste document is. Hoe kunnen we de omgeving en het gebouw vastleggen en daarmee inzicht creëren in beheer en onderhoud?

Vastleggen van bestaand vastgoed met BIM

Voor bestaand vastgoed geeft een Building Information Modelling (BIM) model je inzicht in hoeveelheden, producten en materialen. Alleen hoe stel je zo’n 3D-model voor bestaand vastgoed op?

Digital twin van het gebouw

Dit kan bijvoorbeeld door via een 3D-scan of puntenwolk het bestaande vastgoed visueel vast te leggen. De point cloud kan worden omgezet in een 3D- of virtueel gebouwmodel. Hier worden informatie en data aan toegevoegd en dit maakt een ‘digital twin’ van het echte gebouw.

CAD&CO Vastleggen van bestaand vastgoed

Direct inzicht

Je kunt aan de hand van het BIM-model bijvoorbeeld bepalen welke onderdelen je jaarlijks gaat onderhouden. Kies je ervoor om meerdere gebouwen uit te werken in BIM? Dan krijg je direct inzicht in jouw volledige portfolio. Bepaal bijvoorbeeld met één overzicht de hoeveelheid ramen, deuren, metselwerk, dakgoten en hemelwaterafvoeren.

Cad & Co Vastleggen van bestaand vastgoed

Ontdek alle voordelen van het vastleggen van bestaand vastgoed

Jan Louwen (directeur) van A.C. Borst Bouw over het vastleggen van bestaand vastgoed: “Om goed te adviseren moet je de staat van de realiteit weten. Dit maken we digitaal en gebruiken we weer om scenario’s uit te schrijven.”

Cad & Co Vastleggen van bestaand vastgoedWil jij net als A.C. Borst Bouw de voordelen van het vastleggen van bestaand vastgoed ervaren? Download hier de whitepaper en laat je verrassen met alle voordelen.

 

Reageer op dit artikel