partner nieuws

Papierloos bouwen

bouwbreed 638

De bouwsector maakt nog steeds veel gebruik van papier. Zo worden papieren bouwtekeningen regelmatig gekopieerd en meegenomen naar de bouwplaats. Nieuwe bijgewerkte versies zijn niet altijd direct beschikbaar. Het gevaar is dat er dus wordt gewerkt met verouderde versies en dus met verkeerde informatie. Hoe kunnen we de informatiestroom tussen kantoor en de bouwplaats verbeteren?

Papierloos bouwen

Steeds meer bedrijven maken de overstap naar het zogenoemde papierloos werken. BIM en technologie bieden hoopvolle initiatieven om ook binnen de bouw het gebruik van papier sterk te reduceren. De enige ingrediënten om te kunnen starten met papierloos bouwen, zijn een laptop, een tablet of een smartphone met een cloud-gebaseerde applicatie.

Cad&co papierloos bouwen

Unieke inzichten en altijd up-to-date documenten

Ken je dat probleem? Je loopt op de bouwplaats en wilt ondertussen jouw BIM-model bekijken. Tot voor kort was dit echt niet mogelijk. Er was alleen een papieren versie van de plattegrond, aanzicht of detail beschikbaar. Nu download je een relevante app op je tablet of smartphone en beschik je op elk moment en op elke locatie over up-to-date informatie. Het is zelfs mogelijk om foto’s of bevindingen op de bouwplaats direct toe te voegen en te delen met belanghebbenden.

Cad&co papierloos bouwen

Ontdek alle voordelen van papierloos bouwen

Jaap ter Voort (BIM-regisseur) van K_Dekker over papierloos bouwen: “Papierloos bouwen helpt ons actuele digitale informatie toegankelijk te stellen aan alle lagen in de keten.”

Cad&co papierloos bouwen

Wil jij net als K_Dekker de voordelen van papierloos bouwen ervaren? Download hier het whitepaper en laat je verrassen met alle voordelen van papierloos bouwen.

Reageer op dit artikel