partner nieuws

Nieuwe binnenwand voldoet aan wensen van bewoner

bouwbreed 2441

“Een punt van kritiek op de nieuwe Metal Stud wand? In alle eerlijkheid, dan zou ik echt iets moeten verzinnen. De binnenwanden in onze nieuwe woning komen alle verkoopbeloftes na. Er is gewoon een goed product geleverd.”

Nieuwe binnenwand voldoet aan wensen van bewoner

Aldus een reactie van de bewoner die de nieuwe generatie Metal Stud binnenwand in de dagelijkse praktijk ervaart. Bewoner Jimi Ziermans heeft in het najaar van 2017 zijn nieuwe woning in Culemborg betrokken. “Wij waren op zoek naar een bestaande koopwoning, toen we via een advertentie op dit nieuwe project in Culemborg werden geattendeerd. Nadat we waren ingeloot, zijn we aanwezig geweest bij een rondleiding door de fabriek, waar onze woning in elementen is gemaakt”, vertelt Jimi Ziermans zijn verhaal.

Gyproc HABITO

Hij maakte hier kennis met de kamerscheidende wanden, die in de woning zouden worden toegepast. Hoewel hij er in de verkoopbrochure wel wat over had gelezen, was de bewoner niet bekend met de techniek en uitvoering van een dergelijke binnenwand. “Toen ik erover las, ging ik uit van een binnenwand bestaande uit het gipsplaatprincipe met de gedachte dat het een broos en kwetsbaar product zou zijn. Voor ons als bewoner maakte het op dat moment niet zoveel uit wat voor binnenwanden er in onze woning zouden komen. Hoewel ik wel de gedachte had dat ik liever betonnen binnenmuren had, maar het is zoals het is. We waren allang gelukkig met het feit dat we waren ingeloot en met ons gezin van een flat naar een woning met een tuin konden verhuizen. Het gegeven van die gipsplaten binnenwanden namen we op de koop toe”, geeft Ziermans zijn eerste gedachte over de nieuwe woning weer.

 

Voorlichting

Tijdens die kopersdagen in de fabriek van Slokker Innovate in Zeewolde maakte Ziermans voor het eerst kennis met de HABITO wand. “De verkoper hield een prachtig verhaal, daar staat hij ook voor. Als koper hadden we wel enige scepsis, vooral het verhaal over de belastbaarheid moest eerst maar eens worden bewezen. We mochten zelf in de wand schroeven aanbrengen en dat ging verbazend gemakkelijk, terwijl de schroef wel veel grip had en heel stevig zat. Ook was er een stoel aan de wand bevestigd, waar we op konden gaan zitten. Uiteraard test je zo’n stoel extra uit door er op te gaan wiebelen en mijn vrouw op schoot te nemen. De ophanging gaf bij de bevestigingspunten geen krimp”, blikt Ziermans op de eerste kennismaking met de in zijn nieuwe woning toe te passen binnenwand terug.

Ook volgde uitleg over de geluiddempende werking van de binnenwand en de mogelijkheid voor het aanbrengen van extra geluids- isolatie. Een mogelijkheid waar het gezin van Ziermans voor heeft gekozen. “Wij zijn een jong gezin met twee zonen van acht en vier en op dit moment een baby op komst. Met het geluidsniveau van onze jongens hebben de binnenmuren tot nu toe echt hun geluidsdemping bewezen. Ik ga ervan uit dat als straks de baby er is en deze huilt dat we dat alleen via de babyfoon zullen horen”, stelt Ziermans.

Gyproc HABITO

Het traphekje is aan de nieuwe HABITO wand opgehangen en zit stevig op zijn plek.

Boven verwachting

Tijdens de bouw zijn de wanden behangklaar opgeleverd. De familie Ziermans heeft de wanden hierna laten behandelen met stucwerk en een spuitlaag. “De wanden zijn perfect strak afgewerkt. Na het betrekken van de woning is hier in de buurt nog geheid. Hoewel we via de betonnen vloer wel trillingen hebben gevoeld is in de binnenmuren geen enkele scheurvorming ontstaan. Ook die belofte maakt de wand dus waar. Wat we tot nu toe aan de wanden hebben opgehangen is een traphekje en in de keuken planken. Het traphekje is bij de scharnierpunten aan de nieuwe Metal Stud wand opgehangen. Vooral bij het gebruik door onze twee zonen wordt deze ophanging nogal eens belast. Maar deze houdt zich tot nu toe perfect. Ter plaatse van de schroeven is niets waar te nemen. Ik weet niet hoe dit op termijn zal zijn, maar voor dit moment is dit boven verwachting”, vertelt Ziermans over zijn ervaringen tot nu toe.

Ook roemt Ziermans de toepassing van de wanden in de keuken en de badkamer. “De leidingen lopen door de wand. Er is niet gefreesd of gehakt om leidingen of aansluitingen aan te brengen. Mocht er onverhoopt een lekkage zijn, dan kun je zo een deel van de wand open maken en het probleem herstellen. Ook het plaatsen van bijvoorbeeld een extra wandcontactdoos kan eenvoudig worden ingezaagd. Ja, wij zijn echt uitermate tevreden met deze nieuwe binnenwanden”, stelt Jimi Ziermans tot besluit.

HABITO

De voordelen bewijzen zich in de praktijk

Reageer op dit artikel