partner nieuws

Van Gelder Groep staat voor integrale aanpak

bouwbreed 1110

Van Gelder Groep staat voor integrale aanpak
Integraal project Van Gelder. Waalbrug & knooppunten A 50. Foto: Ruben Hamberg.

Met de aanschaf van een asfalteermachine die twee lagen in één keer legt, verbeteringen aan sleufloze technieken om kabels te leggen, en een duurzame asfaltinstallatie in Tiel, blijft de Van Gelder Groep investeren in nieuwe ontwikkelingen bij het aanleggen van infrastructuur. “Wij zijn klaar voor de toekomst,” stelt directeur Gert Veenhof. En die toekomst is er ongetwijfeld een van personeelsschaarste. Gelukkig kan het 100- jarige familiebedrijf daar op inspelen dankzij het eigen opleidingscentrum Gelderpoort in Hattem.

Van Gelder heeft alle disciplines in huis. Van civiele en infratechniek tot en met ICT-deskundigheid en eigen ontwerp- en ontwikkelafdelingen. Zo worden bijvoorbeeld duurzamere mengsels voor asfalt ontwikkeld. Toegepast in onder andere een nieuwe, uiterst duur- zame asfaltcentrale in Tiel levert dat asfaltmengsels op met 85 procent hergebruikt materiaal. Dankzij de aanschaf van een eigen inline paver kan dat asfalt ook nog eens sneller worden aangebracht en is de kwaliteit van het aangebrachte asfalt aanzienlijk hoger. Van Gelder kijkt dus vooruit en zet sterk in op duurzaamheid, maar verliest daarbij niet de kernwaarden uit het oog. Het wil koste wat kost een betrouwbare partner blijven, waarbij vakmanschap en samenwerken voorop staan. Een ondernemend  bedrijf waarin de lijnen nog steeds kort zijn en dat ook zullen blijven.  En waar een van de motto’s is: Van Gelder bewust veilig.

Volume aan werk

Van Gelder Bouwprojecten

Windpark Bouwdokken. Van Gelder zorgt voor de aanleg van de voedingskabels. Foto: Ruben Hamberg.

Mede door vast te houden aan die kernwaarden met bijbehorende missie en visie kent de Van Gelder Groep al jaren een stabiele omzetgroei, ook in de crisisjaren. Veenhof verwacht de komende jaren een enorm volume aan werk. Bijvoorbeeld in de transitie van aardgas naar elektra, waarbij ook nog het nodige aan vervangingswerk zal zijn uit te voeren.

Werkzaamheden in de alternatieve vormen van energie zullen ook steeds meer in volume toenemen. Daarbij vragen opdrachtgevers steeds vaker om een integrale aanpak van zowel boven- als ondergrondse infrastructuur. Een tekort aan vakmensen zal bepalend zijn voor de toekomstige groei. En dat speelt al op korte termijn, verwacht de directeur. Daarom gaat Van Gelder jaarlijks ‘eigen monteurs’ opleiden in de Gelderpoort. Er zijn er inmiddels twintig gestart en begin volgend jaar starten de volgende 25. “Samen sterk richting de toekomst. Dat is waar wij voor staan”, aldus Veenhof.


Van Gelder bouwprojecten infra

De nieuwe inline paver van Van Gelder. Hier in actie op de A4 bij Roelofarendsveen. Foto: Ruben Hamberg.

Van Gelder Groep

De Van Gelder Groep is een 100-jarig familiebedrijf. De werkmaatschappijen  realiseren boven- en ondergrondse infrastructuur.  Kernwaarden zijn veilig werken, betrouwbaar, korte  lijnen, ondernemend, vakmanschap en samenwerken. De hoofdkantoren staan in  Elburg en Nijkerk. Het  bedrijf biedt werk aan 900 mensen en heeft een eigen opleidingscentrum. De Van Gelder Groep is gecertificeerd voor ISO 9001. Het milieuzorgsysteem is gecertificeerd  volgens ISO 14001.

Dit artikel verscheen in Cobouw 50 2017.

Reageer op dit artikel