partner nieuws

Perfect dak gegarandeerd voor nieuw zorgcomplex

bouwbreed 558

Perfect dak gegarandeerd voor nieuw zorgcomplex

Aan de Landlaan in Onstwedde werd in maart 2017 een nieuw zorgcomplex opgeleverd door aannemer Brands Bouwgroep, in opdracht van zorginstelling De Zijlen. In architectonisch opzicht is het grote dak van het nieuwe zorgcomplex één van de meest opvallende elementen.

 

 

 

 

 

 

De 24 zorgappartementen zijn bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking. Onstwedde is een klein Gronings dorpje met zo’n 3000 inwoners, gelegen in de gemeente Stadskanaal.

 

Daksysteemgarantie PLUS

Daksysteemgarantie PLUS <logo> De blauw gesmoorde dakpannen van Monier liggen er fraai bij. Dakmeester Dunnewind-De Lange uit Ommen heeft in verschillende fasen aan de realisatie van het project meegewerkt. Zo werd er kritisch meegekeken naar de plannen. “Wij hebben een risicoanalyse gemaakt en doordat wij er vroeg bij werden betrokken, kon de afwatering worden verbeterd, onder andere door de flauwe hoek van het dak te vergroten”, zegt Erwin Hoes van Dakmeester Dunnewind-De Lange. “Er is gekozen voor Daksysteemgarantie PLUS. Dit houdt in dat de klant 15 jaar garantie krijgt op de materialen en op de manier waarop het dak is gemaakt. Bij oplevering kreeg de zorginstelling een speciaal dakdossier overhandigd, waarin alle technische gegevens van het dak met foto’s en rapportages zijn vastgelegd.”

Voorbereid op de Wet kwaliteitsborging

De Daksysteemgarantie PLUS van Stichting Dakmeester is een manier van werken die vooruitloopt op de invoering van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Het is nog niet precies bekend wanneer deze wet ingaat, maar één ding is zeker: het digitale dossier én de waarborg die de klant krijgt van de Dakmeester voldoen nu al aan alle eisen waaraan straks de hele bouwsector moet voldoen.

“We zijn inderdaad voorbereid op de nieuwe wet, in de dakdekkerswereld is het sowieso belangrijk dat je alert blijft op veranderingen in de regelgeving”, vindt Erwin Hoes. “Daarom zijn wij als Dakmeester specialist, vooral in hellende daken en pakken we de zaken serieus aan. Je zag bijvoorbeeld ook al in de crisistijd dat veel partijen speciaal naar Dunnewind-De Lange vroegen. Omdat ze weten dat we hart en kennis hebben voor de uitvoering van het werk. Bij Dunnewind-De Lange houden we niet van gezeur: als er toch een keer iets aan de hand is, komen we meteen. Het streven naar kwaliteit en het geven van garantie zitten dus al een tijdje in onze bedrijfscultuur.”

Dakmeester

Digitaal dossier

Als de Wet kwaliteitsborging ingaat, worden veel werkzaamheden dus gedocumenteerd in “het dossier as built“. Dat betekent voor de Dakmeesters meer iPhones en iPads op de bouwplaatsen, om de kwaliteit van het werk vast te leggen. De unieke 15 jarige Daksysteemgarantie PLUS van Stichting Dakmeester loopt al op vooruit op deze wet. Het digitale dossier is niet alleen een manier om het bouwproces en de kwaliteit te controleren. Het is ook het belangrijkste criterium voor het afgeven van de garantie. Naast één of meer fysieke inspecties op het bouwwerk wordt elk afgerond dossier gecontroleerd door SKG-IKOB Certificatie, de onafhankelijke Nederlandse certificatie-instelling voor de bouw- en vastgoedsector.

Stichting Dakmeester

www.dakmeester.nl

 

Reageer op dit artikel