partner nieuws

Connected Tools: Hilti’s visie op Internet of Things en Smart Technology in de bouw

bouwbreed 446

Draagt u een horloge om uw pols tijdens het hardlopen, dat precies bijhoudt hoe u beweegt en de data omtrent uw hardlooproute opslaat in de cloud? Beschikt u over een intelligente thermostaat in uw huis die zich automatisch aanpast aan het gedrag van uw familie en bedient u tevens uw slimme ledlampen door uw hele huis met uw mobiele telefoon? Dan heeft u inmiddels kennis gemaakt met Internet of Things (IoT). Ook de niet actieve gebruiker en zelfs de scepticus heeft op zijn minst gehoord van deze nieuwe ideeën en ontwikkelen.

Connected Tools: Hilti’s visie op Internet of Things en Smart Technology in de bouw

Digitale oplossingen maken onvermijdelijk en steeds vaker deel uit van ons leven. Het negeren van deze ontwikkeling betekent onvermijdelijk dat een bedrijf achterop raakt. Hilti speelt hierop in  met de ontwikkeling van het concept ‘Connected Tools’. Doel van dit project is de integratie van IoT in Hilti hardware en software producten. Dankzij dit concept kunnen wij onze producten en services naar een hoger niveau tillen, om zo het leven van onze klanten nog gemakkelijker te maken.

Concept Connected Tools

Het concept bestaat uit drie delen:

  • Materieel traceren: Wij helpen onze klanten om hun materieel en materiaal efficiënt te beheren, ongeacht de producent.
  • Materieel identificeren: Wij helpen onze klanten om hun Hilti materieel snel en gemakkelijk te identificeren en om gemakkelijker toegang te krijgen tot informatie omtrent materieel gerelateerde services.
  • Materieel controleren: Help onze klanten door materieel te creëren dat volledig geïntegreerd is in het Hilti ecosysteem, om hen alle informatie rondom het materieel zo snel mogelijk te bezorgen en om productiviteit optimaal te verbeteren.

Hilti

De Praktijk

Hoe ziet dit er in de praktijk uit? Op dit moment beschikken wij over twee goede praktijkvoorbeelden van de integratie van IoT binnen Hilti: de ON!Track applicatie en van recentere datum de Hilti Connect App.

In 2015 is het materiaal beheersysteem Hilti ON!Track geïntroduceerd. Dit cloud-based softwaresysteem zorgt ervoor dat het materiaal en materieel verspreid over diverse werklocaties worden getraceerd. ON!Track stelt bedrijven niet alleen in staat om materieel te traceren, maar ook om alle keuringsinformatie snel en gemakkelijk te beheren.

Om deze eerste stap in de richting van IoT te zetten, biedt Hilti professionele support in de vorm van software specialisten en taggingteams die het systeem volledig implementeren. Training voor de gebruikers van het systeem hoort natuurlijk bij het pakket.

Hilti Connect is een nieuwe app  die het mogelijk maakt om informatie over uw Hilti machines in te zien via uw smartphone. Zoek snel en gemakkelijk informatie op over de leeftijd, het type en de reparatiegeschiedenis van uw Hilti machines.

Hilti

Doorontwikkelingen

Hilti is enthousiast over de mogelijkheden die IoT de wereld biedt. Haar focus is en blijft om ervoor te zorgen dat het bedrijf de beste en meest innovatieve producten op de markt brengt, met de daarbij behorende klantenservice ter ondersteuning. Suggesties en opmerkingen van klanten zijn daarbij van groot belang. Als eindgebruiker zijn zij  de belangrijkste informatiebron en hun input is de drijfveer voor gewenste doorontwikkelingen

Vandaar de vraag: Welke vorm van ‘smart technologie gebruikt u, of zou u graag willen gebruiken binnen uw bedrijf? Hilti is benieuwd naar uw reactie.

Reageer op dit artikel