partner nieuws

Emergency Response oefening op Prinses Amaliawindpark

bouwbreed 1302

Emergency Response oefening op Prinses Amaliawindpark

Op 30 mei 2017 organiseerde Joulz een BHV-oefening (Emergency Response Exercise (ERE)) op het Offshore High Voltage Station (OHVS) van het Prinses Amaliawindpark.

Aan deze oefening namen medewerkers van Joulz, Eneco Wind Operations Offshore (EWOO) en een medewerker van Deutsche Windtechnik deel. Twee instructeurs van STC KNRM begeleidden de oefening.

Leerdoelen

Het primaire leer-/trainingsdoel van de oefening was het vergroten van het risicobewustzijn tijdens het werken op het OHVS. Daarnaast lag de nadruk op het goed communiceren, zowel onderling als met de kapitein op de Crew Transfer Vessel (CTV). Ook werd getraind op het nemen van de beste beslissingen ten aanzien van het gebruik van de juiste BHV-middelen en het al dan niet evacueren (van slachtoffers) vanaf het platform.

Leren aan de hand van praktijksituaties

De oefening bestond uit een aantal scenario’s:
1. Brand in de GIS-ruimte
2. Elektrocutie medewerker in de generatorruimte
3. Beroerte medewerker
4. Slagaderlijke bloeding op de CTV.

Elk scenario bevatte specifieke uitdagingen en leerpunten.

Jouz BHV off shoreTeamwerk leidt tot succes

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag, waarbij de leer- en trainingsdoelstellingen zijn behaald. Opvallend waren bovendien het goede teamwork en het leidinggeven door de teamleider. In augustus staat een tweede oefening gepland, dit keer op windpark Luchterduinen met weer andere medewerkers van Joulz en Eneco. Uiteraard zal het Joulz offshoreteam blijven trainen op diverse leerpunten uit deze oefeningen. Veilig werken, ook in een offshore-omgeving, vereist immers continu oefening en aandacht.

Reageer op dit artikel