partner nieuws

Joulz Energy Solutions behaalt ProRail-erkenning in categorie Spoorse koperkabels

bouwbreed 202

Joulz Energy Solutions behaalt ProRail-erkenning in categorie Spoorse koperkabels

Over de categorie Spoorse koperkabels Volgens de ProRail erkenningsregeling in de branche Kabelaannemers en Boorbedrijven behelst de categorie Spoorse koperkabels de volgende werkzaamheden waaraan moet worden voldaan: Proefproject Om ProRail te laten zien dat Joulz deze werkzaamheden ook technisch kan uitvoeren, is er op 18 februari een proefproject uitgevoerd tijdens een 52-urige buitendienststelling langs het […]

Over de categorie Spoorse koperkabels

Volgens de ProRail erkenningsregeling in de branche Kabelaannemers en Boorbedrijven behelst de categorie Spoorse koperkabels de volgende werkzaamheden waaraan moet worden voldaan:

Proefproject

Om ProRail te laten zien dat Joulz deze werkzaamheden ook technisch kan uitvoeren, is er op 18 februari een proefproject uitgevoerd tijdens een 52-urige buitendienststelling langs het baanvak Moordrecht- aansluiting – Rotterdam Alexander. Tijdens deze buitendienststelling werd de bestaande 3kV- kabel vrijgeschakeld om zo extra lengte tussen te kunnen lassen. Ook werd er in een aantal beveiligingskabels lengte tussengelast, met uiteraard de nodige meetsessies voor en na het omlassen.

Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren kunnen er geen treinen rijden, wat de moeilijkheidsgraad vergroot omdat er een buitendienststelling dient te worden geregeld van het spoor. Verder had Joulz de verplichting om met meerdere partijen samen te werken en haar werkzaamheden te coördineren. Hieraan zijn diverse overleggen, draaiboekbesprekingen en dergelijke vooraf gegaan. Alle werkzaamheden zijn probleemloos en naar tevredenheid van ProRail verlopen.

Reageer op dit artikel