partner nieuws

Vandersanden Group neemt vier steenfabrieken over van CRH

bouwbreed 12

Vandersanden Group neemt vier steenfabrieken over van CRH

Straatbakstenen fabrikant Vandersanden Group neemt CRH Clay Division over. Het gaat om de Nederlandse, Duitse en Belgische divisies. De raad van bestuur van CRH, de overkoepelende Ierse organisatie, moet de beoogde overname nog wel goedkeuren.

Vandersanden neemt drie Nederlandse en één Duitse fabriek over. In Nederland zijn dit Bylandt Tolkamer (straatbaksteen), Bylandt Kessel (strengpersgevel- en straatstenen) en Façade Beek (handvormgevelstenen). Het Duitse AKA fabriek in Oberlausitz, welke strengpersgevel- en straatbakstenen produceert, wordt tevens overgenomen.

Totale productie: 500 miljoen bakstenen per jaar

Het Belgische familiebedrijf versterkt met de overname haar status als marktleider in handvormgevelstenen. Vanaf 2017 wordt het ook Nederlands marktleider van straatbakstenen. De totale productiecapaciteit bedraagt ruim 500 miljoen bakstenen per jaar.

Bij de CRH Clay Division werken 230 mensen. Vandersanden Group telt vanaf 2017 in totaal 600 medewerkers, verdeeld over Nederland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland.

De voornaamste afzetlanden voor Vandersanden zijn België, Nederland en Duitsland. Deze landen zijn samen goed voor 85 procent van de omzet. Het bedrijf exporteert tevens naar meer dan twintig andere gebieden, waaronder Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Polen, Rusland, het Midden-Oosten en Azië.

Reageer op dit artikel