partner nieuws

Speciale keerwanden bij het woonrijp maken van Elst Centraal Fase 1

bouwbreed 3

Aangepaste keerwanden In het project is gebruikgemaakt van keerwanden tot 4 meter hoog. Om aan de hoge eisen van de opdrachtgever te voldoen, zijn de keerwanden voorzien van extra wapening. Naast de extra wapening zijn de keerwanden naderhand voorzien van metselankers om de metselmuur in één geheel te maken met de keerwand. Op de keerwanden wordt […]

Speciale keerwanden bij het woonrijp maken van Elst Centraal Fase 1

Aangepaste keerwanden
In het project is gebruikgemaakt van keerwanden tot 4 meter hoog. Om aan de hoge eisen van de opdrachtgever te voldoen, zijn de keerwanden voorzien van extra wapening. Naast de extra wapening zijn de keerwanden naderhand voorzien van metselankers om de metselmuur in één geheel te maken met de keerwand. Op de keerwanden wordt een hekwerk gemonteerd.

Toepassing keerwanden
De keerwanden dienen als grond- en waterkering. Ten behoeve van het watermanagement zijn er een aantal keerwanden voorzien van een sparing zodat het water door de duikers naar de achterliggende sloot kan stromen.

Plaatsing
De projectlocatie was niet toegankelijk voor een trekker-opleggercombinatie. De keerwanden zijn geleverd inclusief een Bosch Beton klem zodat de aannemer de de wanden zelf nauwkeurig kon plaatsen.

Bekijk hier een aantal foto’s

Reageer op dit artikel