partner nieuws

Keerwanden bij opslag van bulk in Markelo

bouwbreed 6

Keerwanden opslag Er zijn drie opslagbakken van 200 cm hoog opgeleverd. In het werk staan L-wanden uitgevoerd met én zonder hak. De wanden tussen de opslagbakken zijn de zogenaamde tussenwanden. Deze tussenwanden zijn berekend op zware en onafhankelijke belasting. Afschuiningen De wanden voorin de opslagbakken zijn afgeschuind. De opdrachtgever heeft hiervoor gekozen vanuit esthetisch oogpunt. Afschuiningen […]

Keerwanden bij opslag van bulk in Markelo

Keerwanden opslag
Er zijn drie opslagbakken van 200 cm hoog opgeleverd. In het werk staan L-wanden uitgevoerd met én zonder hak. De wanden tussen de opslagbakken zijn de zogenaamde tussenwanden. Deze tussenwanden zijn berekend op zware en onafhankelijke belasting.

Afschuiningen
De wanden voorin de opslagbakken zijn afgeschuind. De opdrachtgever heeft hiervoor gekozen vanuit esthetisch oogpunt. Afschuiningen worden standaard half-half gestort: de snijlijn loopt vanaf de helft van de hoogte tot de helft van de lengte. Uiteraard zijn er tal van andere mogelijkheden voor het afschuinen van keerwanden.

Plaatsing
De plaatsing van de wanden verliep buitengewoon snel. De opdrachtgever heeft zelf gezorgd voor een goed zandbed. Bij het aanleggen van het zandbed is het belangrijk dat er tenminste 25 cm gebroken puin en 5 cm stelzand wordt gebruikt. Als laatste dient er een lijn uitgezet te worden waarlangs de keerwanden komen te staan. Onze vaste transporteur heeft direct na aankomst in Markelo de wanden vanaf de vrachtauto geplaatst.

Bekijk hier een aantal foto’s

Reageer op dit artikel