partner nieuws

Doeltreffend bouwproces door samenwerking

bouwbreed 7

Dankzij de introductie van Mosa Panel kunnen renovatieprocessen sneller en soepeler verlopen. De insteek is dat bij de voorbereiding, plaatsing en afwerking van dit keramische totaalconcept minder partijen betrokken zijn waardoor het proces beter beheersbaar wordt, klachten afnemen en bewonerstevredenheid toeneemt. Snel en eenvoudig renoveren Mosa hecht waarde aan samenwerking. Als opdrachtgevers, zoals woningcorporaties, projectontwikkelaars […]

Doeltreffend bouwproces door samenwerking

Dankzij de introductie van Mosa Panel kunnen renovatieprocessen sneller en soepeler verlopen. De insteek is dat bij de voorbereiding, plaatsing en afwerking van dit keramische totaalconcept minder partijen betrokken zijn waardoor het proces beter beheersbaar wordt, klachten afnemen en bewonerstevredenheid toeneemt.

Snel en eenvoudig renoveren
Mosa hecht waarde aan samenwerking. Als opdrachtgevers, zoals woningcorporaties, projectontwikkelaars en aannemers voor Mosa Panel kiezen dan wordt gezamenlijk het bouwproces in beeld gebracht. In nauw overleg wordt bekeken hoe het geprefabriceerde paneel, dat is opgebouwd uit een vochtwerende basisplaat, tegellijm, reguliere (voor wanden geglazuurde) tegels en voegwerk, tijdens de renovatie van badkamers, toiletten en keukens kan worden ingezet. De panelen worden vervolgens door gecertificeerde verwerkers (co-makers) aangebracht over zowel bestaand tegelwerk als op oneffen of afgekapte muren en vloeren.

Het werk dat door een co-maker wordt uitgevoerd, omvat onder andere:

Betegelde ruimtes worden dankzij dit gestructureerde proces in maximaal vijf werkdagen met oog voor detail vernieuwd. Sleuven frezen, oude tegels verwijderen, nieuwe tegels laten uitharden en wanden laten uitvlakken zoals gebruikelijk bij een traditionele tegelrenovatie, is niet meer nodig. De co-maker kan dus meters maken. Dat geldt ook voor de andere disciplines. Omdat minder vaklieden nodig zijn, ontstaat een strakkere regie, verbetert het onderlinge overleg en krijgt de samenwerking tussen vaklieden een impuls. Zo kunnen in een kort tijdsbestek meerdere woningen worden gerenoveerd. Dat maakt Mosa Panel extra aantrekkelijk en gunstig bij renovatie in gestapelde en geschakelde bouw.

Mosa speelt met Mosa Panel, dat voldoet aan de Woonkeureisen en de Europese Norm EN 14411 overtreft, in op de wens van partijen om de ketenregie tijdens bouwprocessen te optimaliseren door met een minimum aan vaklieden snel, schoon, droog en stofvrij te renoveren. Uiteraard met de zo voor Mosa kenmerkende kwaliteit en het tijdloze design.

Reageer op dit artikel