partner nieuws

Hoe zijn de arbeidskansen voor jonge engineers?

bouwbreed 18

De vraag naar goede engineers is nog altijd twee keer zo groot dan het aantal mensen dat afstuderen als engineers. Er zijn dus volop vacatures beschikbaar bij diverse bedrijven en organisaties. Goede werknemers vinden is lastig  Werkgevers en organisatie vinden steeds lastiger goed personeel. Veel jonge engineers kiezen ervoor om als zelfstandige aan de slag […]

Hoe zijn de arbeidskansen voor jonge engineers?

De vraag naar goede engineers is nog altijd twee keer zo groot dan het aantal mensen dat afstuderen als engineers. Er zijn dus volop vacatures beschikbaar bij diverse bedrijven en organisaties.

Goede werknemers vinden is lastig 

Werkgevers en organisatie vinden steeds lastiger goed personeel. Veel jonge engineers kiezen ervoor om als zelfstandige aan de slag te gaan. Bovendien wordt  ook de rol van tijdelijke contracten steeds belangrijker. Engineers kiezen ervoor om gemakkelijker te switchen van baan. Vandaar dat grote bedrijven en organisaties er veel voor kiezen om specialisten in te schakelen via een detacheringsbureau.

Werkervaring opdoen via een detacheringsbureau 

Voor engineers betekent dit dat er volop mogelijkheden zijn om werkervaring op te doen. Aangezien het soms best lastig is om een baan te vinden die bij je past, kun je ervoor kiezen je te laten detacheren via een detacheringsbureau. Je werkt dan voor een bepaalde periode voor een opdrachtgever.

Kansen en mogelijkheden spreiden 

Wil jij je kansen en mogelijkheden spreiden op de arbeidsmarkt? Dan loont het zeker om via een detacheringsbureau aan de slag te gaan bij een opdrachtgever. Dankzij deze optie kun je veel werkervaring opdoen en je verdiepen in specialistisch maatwerk. Dit staat altijd goed op een opgebouwde CV. Als jonge engineer hoef je je dus zeker geen zorgen te maken over je toekomst. Er zijn volop vacatures beschikbaar waarop je kunt solliciteren.

Reageer op dit artikel