partner nieuws

VW scoort dubbel met nieuwe Crafter

bouwbreed 3

Een internationale jury van bedrijfswagenjournalisten uit 24 Europese landen heeft de nieuwe Volkswagen Crafter uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2017’. Dat gebeurde tijdens de IAA Nutzfahrzeuge 2016 in Hannover, waar hij als noviteit aan het grote publiek werd getoond. De door Volkswagen geheel in eigen beheer ontwikkelde Volkswagen Crafter is ontworpen als antwoord […]

VW scoort dubbel met nieuwe Crafter

Een internationale jury van bedrijfswagenjournalisten uit 24 Europese landen heeft de nieuwe Volkswagen Crafter uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2017’. Dat gebeurde tijdens de IAA Nutzfahrzeuge 2016 in Hannover, waar hij als noviteit aan het grote publiek werd getoond.

De door Volkswagen geheel in eigen beheer ontwikkelde Volkswagen Crafter is ontworpen als antwoord op de vele wensen van klanten en heeft tal van innovaties en geavanceerde assistentiesystemen aan boord. Hij wordt in het voorjaar van 2017 in ons land geïntroduceerd.
Meer info: http://bit.ly/2dlMZB1.

Elektrisch aangedreven e-Crafter debuteert op IAA

Volkswagen Bedrijfswagens presenteerde op de IAA in Hannover als bijzonderheid de e-Crafter, een studiemodel voor emissievrije stadsdistributie. Hij is net zo ruim en praktisch als andere Crafters en naar verwachting worden de eerste productieversies al in 2017 in gebruik genomen.

Een eigen uiterlijk

De e-Crafter heeft een eigen gezicht (zie de foto), met onder meer metallic blauwe lak (Reef Blue), in carrosseriekleur gespoten bumpers en beschermstrips en de blauwe lijn in de grille. In het interieur springt de power-meter in het oog. Het met leer beklede stuur heeft blauwe stiksels en de titanium zwarte stoelen zijn afgewerkt met blauwe bekleding.

Al vanaf de start gepland

Vanaf de start van de ontwikkeling van de nieuwe Crafter was een elektrisch aangedreven versie in de plannen opgenomen. Evenals de andere modellen in de Crafter-reeks is de e-Crafter buitengewoon ruim. Hij heeft een laadvolume van 11,3 kuub. De maximaal bruikbare hoogte van de laadruimte bedraagt 1,96 meter, de maximale laadbreedte tussen de wielkasten meet 1,38 meter.

Krachtig batterijpakket

Het lithium-ion batterijpakket bestaat uit 312 cellen, heeft een capaciteit van 43 kWh en bevindt zich onder de laadvloer. Het laadruim heeft daarom ook dezelfde afmetingen als die van andere Crafters. Afhankelijk van de voertuigconfiguratie maakt het batterijpakket een actieradius van ruim 200 km mogelijk. Met de juiste lader zijn de accu’s in 45 minuten tot 80 procent op te laden.

Tot 400 kilometer reikwijdte moet haalbaar zijn

De e-Crafter heeft een elektromotor met een vermogen van 100 kW. Het koppel van 290 Nm is vrijwel direct beschikbaar en draagt bij aan krachtige prestaties, zelfs met maximale belading.

De e-Crafter is bovendien klaar voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van opslagcapaciteit. In de toekomst worden zo reikwijdtes tot 400 km mogelijk.
Meer info: http://bit.ly/2dexsRZ.

Reageer op dit artikel