partner nieuws

Focus kraanconcept voor hijsvermogens tot maar liefst 24.000 ton

bouwbreed 153

Volgens onze medewerker Dirk Knoester sluit het programma aan op de zwaarste PTC-ringkranen uit de Mammoetvloot, die vijf jaar geleden gelanceerd werden. Met hijsvermogens tot 24.000 ton (u leest het goed…) en lastmomenten tot 1.500.000 tonmeter laat de zwaarste uit de Focusreeks alle concurrentie ver achter zich, zowel op land als op zee. Aantal nieuwe […]

Focus kraanconcept voor hijsvermogens tot maar liefst 24.000 ton

Volgens onze medewerker Dirk Knoester sluit het programma aan op de zwaarste PTC-ringkranen uit de Mammoetvloot, die vijf jaar geleden gelanceerd werden. Met hijsvermogens tot 24.000 ton (u leest het goed…) en lastmomenten tot 1.500.000 tonmeter laat de zwaarste uit de Focusreeks alle concurrentie ver achter zich, zowel op land als op zee.

Aantal nieuwe mogelijkheden

De Focusreeks kenmerkt zich verder door een aantal nieuwe mogelijkheden, zowel qua opbouwen (verticaal!) als wat betreft configuraties, waarbij kraan, ballast en last al naar gelang de ‘hijswens’ op verschillende manieren ten opzichte van elkaar kunnen bewegen.

Over Stoof en de SLG

Stoof E&I (Engineering & Innovation) is het geesteskind van Piet Stoof, de man die 20 jaar geleden samen met Cees Segeren aan de wieg stond van de SLG (Sliding Lifting Gantry), goed voor 2300 ton en 50.000 tonmeter. Uiteindelijk zou deze machine als SSG-50 (StoTra Sliding Gantry, 3600 ton en 60.000 tonmeter) op de markt komen. Toen StoTra overging in Mammoet werd de kraan omgedoopt tot MSG-50, om later opgewaardeerd te worden naar MSG-80.

Reageer op dit artikel