partner nieuws

Duco brengt intelligente regelklep voor collectief wonen en utiliteit op de markt

bouwbreed 7

“De ontwikkeling van de Intelli Air Valve gebeurde naar aanleiding van de vele collectieve wooneenheden en utiliteitsgebouwen, voorzien van een centrale dakventilator, die we vandaag de dag in het straatbeeld zien verschijnen”, aldus Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco. “Bij renovatie lenen deze gebouwen zich echter niet altijd even gemakkelijk om een aparte afvoerventilator per zone […]

Duco brengt intelligente regelklep voor collectief wonen en utiliteit op de markt

“De ontwikkeling van de Intelli Air Valve gebeurde naar aanleiding van de vele collectieve wooneenheden en utiliteitsgebouwen, voorzien van een centrale dakventilator, die we vandaag de dag in het straatbeeld zien verschijnen”, aldus Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco. “Bij renovatie lenen deze gebouwen zich echter niet altijd even gemakkelijk om een aparte afvoerventilator per zone of woning te voorzien. Doordat een gezond en comfortabel binnenklimaat in élk gebouw bij onz op de eerste plaats staat, wilden we dan ook graag tegemoetkomen aan de prangende vraag om ook in dergelijke situaties slimme vraagsturing mogelijk te maken.”

Beschikbaar in vier uitvoeringen
Afhankelijk van het project biedt deze intelligente regelklep, beschikbaar in vier uitvoeringen – CO, Vocht, Toilet of Sensorless –, de keuze tussen een centraal of zonaal geregelde vraagsturing. Het volledige ventilatiesysteem, waar de iAV deel van uitmaakt, kan bovendien volledig naar wens worden opgebouwd. Zo functioneert de Intelli Air Valve op zichzelf, maar kan deze desgewenst ook dankzij één of meerdere optionele Bedieningsschakelaars of sensor(en) aangestuurd worden.

Installatie- en onderhoudsvriendelijk
“De Intelli Air Valve biedt niet enkel installatiegemak. Dankzij het gepatenteerde regelkleppensysteem, waarbij de regelklep eenvoudig uit de behuizing kan worden verwijderd, is de klep tevens gemakkelijk te onderhouden. De mogelijkheid om een draadloze communicatie op te zetten met de elektronisch gestuurde ventilatieroosters van Duco is een extra troef. Dit resulteert in een gezond en comfortabel binnenklimaat in zowel hoogbouw als collectieve woningen, studentenwoningen, scholen én kantoren”, besluit de marketing manager.

DUCO is tijdens Vakbeurs Energie te vinden in stand 05 A027, www.duco.eu

Reageer op dit artikel