partner nieuws

Caterpillar begint zelf productie minigraafmachines

bouwbreed 30

Wanneer in 2018 de samenwerking stopt is ook het eind nabij voor de zeven huidige minigraafmachines. Vanaf medio 2018 eindigt de productie door Wacker Neuson van de 301.4C, 301.7D (foto), 301.7D CR, 302.2D en 302.4D. Voor de 302.7D wordt dat eind 2019 en voor de 300.9D eind 2019 of later, afhankelijk van wat beide partijen […]

Caterpillar begint zelf productie minigraafmachines

Wanneer in 2018 de samenwerking stopt is ook het eind nabij voor de zeven huidige minigraafmachines. Vanaf medio 2018 eindigt de productie door Wacker Neuson van de 301.4C, 301.7D (foto), 301.7D CR, 302.2D en 302.4D. Voor de 302.7D wordt dat eind 2019 en voor de 300.9D eind 2019 of later, afhankelijk van wat beide partijen daar tegen die tijd over beslissen.

Nieuw lijn mini’s

In de tussentijd werkt Caterpillar aan een nieuwe lijn minigravers tot 3 ton, die wereldwijd verkrijgbaar moeten gaan zijn. De opdracht aan ontwerpteams is om de nieuwe machines efficiënter en kosteneffectiever te maken dan de huidige serie. De productie van de nieuwe mini’s zal plaatsvinden in de eigen fabrieken van Caterpillar, al is nog niet bekendgemaakt welke dat precies zullen zijn.

Voor de kwaliteit van de door Wacker Neuson geproduceerde minigravers heeft Caterpillar niets dan lof. De keuze voor zelf bouwen heeft vooral te maken met een gewijzigde marktsituatie en verschuivingen in de eigen productiecapaciteit.

Ongewijzigde service

Onderdelen, technische ondersteuning en garantie voor de huidige serie blijven ongewijzigd, omdat Caterpillar en Wacker Neuson daar gezamenlijk aan blijven werken. Ook blijft Wacker Neuson na het aflopen van het zesjarige ‘mini’contract gewoon met eigen producten en diensten aanwezig bij Cat-dealers en verhuurders.

Reageer op dit artikel