partner nieuws

Van der Spek Vianen laat op TKD vooral de nieuwste machines zien

bouwbreed 17

Hij had onlangs zijn primeur op de Bauma in München en wordt op de TKD getoond aan het Nederlandse publiek: de nieuwe 14-tons graafmachine op banden Hyundai HW140. Hij is net als zijn voorganger voorzien van een uiterst zuinige zescilinder motor die met zeer laag toerental zijn werk doet. Dat zorgt behalve voor laag brandstofverbruik […]

Van der Spek Vianen laat op TKD vooral de nieuwste machines zien

Hij had onlangs zijn primeur op de Bauma in München en wordt op de TKD getoond aan het Nederlandse publiek: de nieuwe 14-tons graafmachine op banden Hyundai HW140. Hij is net als zijn voorganger voorzien van een uiterst zuinige zescilinder motor die met zeer laag toerental zijn werk doet. Dat zorgt behalve voor laag brandstofverbruik ook dat de machine uiterst stil is terwijl hij 40 km/uur rijdt.

Net als de HX-serie is nu ook de HW-serie voorzien van de nieuwe ruime cabine waarin de machinist alle gemakken vindt die hij kan wensen. En het mooie is: op de TKD kan iedereen zelf ervaren hoe het is om met deze nieuwe HW140 te draaien.

Altas Copco CA3500D

Met de nieuwe Atlas Copco CA3500 toont Van der Spek de trilrolwals met de nieuwste techniek, laagste uitstoot en zeer laag brandstofverbruik, zodat ieder werk zo goed en duurzaam mogelijk kan worden uitgevoerd tegen de laagste kostprijs. Met zijn eigen gewicht van ruim 12 ton en een walsbreedte van 2130 mm is de CA3500 in staat grote oppervlakten in korte tijd te verdichten.
De brede 23.1×16 AW-banden op de achteras zorgen ervoor dat de verdichte ondergrond niet meer wordt ingereden met sporen. Ook de gewichtsverdeling van de CA3500 draagt hier nog aan bij: op de wals zelf rust ruim 7,5 ton (62,5 procent) van het bedrijfsgewicht. Doordat het stuur en de stoel verstelbaar zijn, zit de machinist altijd goed.

Warrior 1800

De zeefmachine van Nederland, de Powerscreen Warrior-serie, mag uiteraard niet ontbreken op de TKD. Van der Spek zal de welbekende Powerscreen Warrior 1800 tonen, die met zijn zeefbox van .990 mm lengte en zeer agressieve amplitude de capaciteitsmaker is die al vele jaren in Nederland laat zien wat mogelijk is op het gebied van zeven in iedere toepassing.

Meer info: www.vanderspek.nl en www.tkd.nl.

Reageer op dit artikel