partner nieuws

Inschrijving begonnen voor FleetBoard Drivers League 2016

bouwbreed 1

Een enkele chauffeur, maar ook hele transportbedrijven, kunnen zich sinds 1 mei 2016 inschrijven op www.driversleague.com. De competitie loopt tot en met augustus 2016, zo meldt de truckdivisie van Mercedes-Benz Nederland. Het is de elfde keer dat de zoektocht naar de beste chauffeurs en wagenparken wordt gehouden. Vrachtwagenchauffeurs uit 18 landen nemen het tegen elkaar […]

Inschrijving begonnen voor FleetBoard Drivers League 2016

Een enkele chauffeur, maar ook hele transportbedrijven, kunnen zich sinds 1 mei 2016 inschrijven op www.driversleague.com. De competitie loopt tot en met augustus 2016, zo meldt de truckdivisie van Mercedes-Benz Nederland.

Het is de elfde keer dat de zoektocht naar de beste chauffeurs en wagenparken wordt gehouden. Vrachtwagenchauffeurs uit 18 landen nemen het tegen elkaar op. Het doel van de competitie is om met de inzetanalyse van telematicasysteem FleetBoard de beste rijstijlbeoordeling te behalen. De persoonlijke waardering bestaat uit slijtage- en verbruiksrelevante factoren zoals anticiperend rijden, snelheidswissel en remgedrag. Hoe hoger de waardering, des te hoger de plaats op de ranglijst.

Elke maand winnaars

Elke maand hebben de deelnemers op nationaal niveau de kans om in de categorieën “Beste chauffeur” en “Beste team” de overwinning binnen te halen. Uit alle deelnemers van een land worden aan het einde van de competitie de drie beste chauffeurs en de drie beste teams vastgesteld.
Kijk voor de nationale prijzen en de voortgang op www.roadstars.mercedes-benz.nl.

Nederlandse chauffeurs doen automatisch mee met de internationale competitie. De drie beste chauffeurs internationaal winnen een all inclusive lang weekend naar Duitsland in september, met onder andere een rondleiding door de fabriek in Wörth en een bezoek aan de IAA in Hannover (medio september), waar tijdens een avondevenement de officiële FleetBoard Drivers League huldigingsceremonie zal plaatsvinden.

Aanmelden kan nog

Aanmelden voor de Drivers League is van 1 mei tot en met 31 mei 2016 mogelijk. Chauffeurs die zich na 31 mei aanmelden dingen niet meer mee naar de hoofdprijzen, maar kunnen wel meedingen naar de titel van maandwinnaar.
Om deel te nemen dienen zich allereerst de bedrijven en vervolgens ook de chauffeurs op www.driversleague.com te registreren. Bij de aanmelding wordt een profiel van het bedrijf dan wel de chauffeur aangemaakt dat vervolgens individueel kan worden aangepast. Op deze manier hebben alle deelnemers overzicht over de positie van zichzelf en van anderen in het klassement. Bovendien kunnen andere deelnemers als zogenaamde “buddy’s” worden toegevoegd om hun prestaties als motivatie te gebruiken.

In Europa gaat de Drivers League van start in Nederland, Denemarken, Duitsland, Finland, Groot-Brittannië, Italië, Litouwen, Noorwegen, Roemenië, Zwitserland, Slovenië, Spanje, Slowakije, Zweden, Portugal en Tsjechië. Daarnaast start de Drivers League in China en Zuid-Afrika.

Meer informatie over de Drivers League en Mercedes Benz Trucks vindt u op www.driversleague.com en media.mercedes-benz.nl.

Reageer op dit artikel