partner nieuws

Het belang van een goede ventilatie

bouwbreed 3

Normen met betrekking tot het ventileren van je woning De normen van de normale ventilatiesystemen moeten worden bijgesteld. Deze voldoen namelijk niet aan de gezondheidsnormen voor bijvoorbeeld in de keuken. Uit onderzoek van het TNO blijkt dat fijnstof langer blijft hangen in luchtdichte woningen. Mensen denken altijd dat je pas met fijnstof te maken hebt […]

Het belang van een goede ventilatie

Normen met betrekking tot het ventileren van je woning
De normen van de normale ventilatiesystemen moeten worden bijgesteld. Deze voldoen namelijk niet aan de gezondheidsnormen voor bijvoorbeeld in de keuken. Uit onderzoek van het TNO blijkt dat fijnstof langer blijft hangen in luchtdichte woningen. Mensen denken altijd dat je pas met fijnstof te maken hebt als je dichtbij de snelweg woont. Dit is niet het geval. Ook door koken creëer je fijnstof die slecht kan zijn voor de gezondheid van jou en jouw gezin. Door deze conclusie worden er in de loop van tijd meerdere testen uitgevoerd om de norm van de vele ventilatiesystemen vast te stellen. De Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten wijst op de steeds strengere energieprestatienormen. Door deze prestatie normen realiseren we steeds meer luchtdichte woningen. Deze normen kunnen niet los van elkaar worden gezien.

Reageer op dit artikel