partner nieuws

Giant-producent Tobroco “gekroond” tot beste MKB-bedrijf van ons land

bouwbreed 0

De nationale ondernemingsprijs wordt sinds 1958 tweejaarlijks toegekend aan ondernemingen die het beste ondernemerschap hebben getoond. Het bestuur van de Koning Willem I stichting sprak zijn bijzondere waardering uit voor de wijze waarop Tobroco Machines zich ontwikkeld heeft tot een producent van hoogwaardige (land)bouwmachines en deze wereldwijd exporteert. Kroon op het werk Eigenaar en oprichter […]

Giant-producent Tobroco “gekroond” tot beste MKB-bedrijf van ons land
2016-05-26 20:06:58 EINDHOVEN - Koningin Maxima reikt de Koning Willem I Prijs 2016 MKB uit aan T. Brock (M), CEO van Tobroco Mechanisatie. ANP ROYAL IMAGES PIROSCHKA VAN DE WOUW

De nationale ondernemingsprijs wordt sinds 1958 tweejaarlijks toegekend aan ondernemingen die het beste ondernemerschap hebben getoond. Het bestuur van de Koning Willem I stichting sprak zijn bijzondere waardering uit voor de wijze waarop Tobroco Machines zich ontwikkeld heeft tot een producent van hoogwaardige (land)bouwmachines en deze wereldwijd exporteert.

Kroon op het werk

Eigenaar en oprichter Toine Brock: “We zijn heel erg trots dat we deze prijs hebben gewonnen, dit is een kroon op ons werk. Maar deze prijs was niet mogelijk geweest zonder onze medewerkers en dealers”.

Durf en daadkracht

Naast Tobroco Machines ontving Koninklijke Philips NV de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf en Koppert Cress BV de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. De winnaars werden tijdens de uitreiking geroemd om hun durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie. Dé eigenschappen waarmee een onderneming zich kan onderscheiden.

In 2001 gestart met Giant

Tobroco Machines is de fabrikant van Giant (telescoop) wielladers, verreikers, skidsteerladers en werktuigen. Het bedrijf is opgericht in 1996 en in 2001 werd gestart met de productie van Giant wielladers. Sindsdien is het hard gegaan met het bedrijf en dit jaar worden voor het eerst 2500 eenheden geproduceerd.

Het bedrijf claimt een van de breedste portfolio’s in de industrie, met een totaal van 36 verschillende modellen in 40 landen. Alle machines worden ontworpen en gebouwd in een moderne fabriek in Oisterwijk. Daarnaast is Tobroco in 2013 gestart met een fabriek in Hongarije, waar voornamelijk het snij- en laswerk van de machines en aanbouwdelen wordt verricht. Op dit moment werken er enthousiaste teams van 140 personen in Oisterwijk en 70 personen in het Hongaarse Eger.
Meer info: www.tobroco.nl.

Reageer op dit artikel