partner nieuws

Gebouwen steeds duurzamer dankzij ledverlichting

bouwbreed 1

Energie besparen met led Naast de verminderde CO-uitstoot heeft led nog een prettig voordeel: er kan veel energie en dus ook kosten mee bespaard worden. Zo heeft een ledlamp een hogere lichtopbrengst bij minder vermogen. Wie vroeger een gloeilamp van 50 watt nodig had bereikt hetzelfde effect met een ledlamp van slechts 5 watt. Ter […]

Gebouwen steeds duurzamer dankzij ledverlichting

Energie besparen met led
Naast de verminderde CO-uitstoot heeft led nog een prettig voordeel: er kan veel energie en dus ook kosten mee bespaard worden. Zo heeft een ledlamp een hogere lichtopbrengst bij minder vermogen. Wie vroeger een gloeilamp van 50 watt nodig had bereikt hetzelfde effect met een ledlamp van slechts 5 watt. Ter vergelijking: voor de spaarlamp is 10 watt nodig. De ledlamp weet alle andere lampen hiermee ver achter zich te laten. Ook gaat de ledlamp verhoudingsgewijs veel langer mee. Een gloeilamp gaat tot 1.000 branduren mee, terwijl een ledlamp een levensduur van tot wel 50.000 branduren heeft. De ledlamp is in aanschaf wellicht wat duurder, maar door de langere levensduur en het hoger rendement bespaar je met de ledlamp tot 18 keer zoveel ten opzichte van de gloeilamp. Ledverlichting is hiermee een verantwoorde en goede keus wanneer het om verlichting van gebouwen gaat.

Gebouw verlichten met led
LED verlichting is er in verschillende soorten en maten. Zo kan er gekozen worden voor de losse lamp voor in wandlampen, hanglampen, spots tegen muren etc. Zowel binnen als buiten zijn deze te gebruiken. Bij koude heeft een ledlamp een hoger rendement, iets waar voordeel uit gehaald kan worden. Ook zijn er led schijnwerpers, ledpanelen, ledstrips, ledprofielen en nog veel meer te krijgen. Voor ieder gebouw en voor elke situatie is er de juiste ledverlichting. Met led bespaar je op de kosten, hoef je lampen minder vaak te vervangen, verbruik je minder energie en draag je bij aan een beter milieu. Wij kiezen voortaan voor ledverlichting, jij toch ook?

Reageer op dit artikel