partner nieuws

Een kickstart voor iedere carrière

bouwbreed 6

Ontdek je kracht Verwerving van functiespecifieke competenties en bewustwording van drijfveren en kwaliteiten is het unieke van het programma. Tijdens je studie leer je alle ‘hard skills’, maar de ‘soft skills’ vallen hier vaak buiten. Welke competenties heb je nodig om als starter aan de slag te gaan? Welk beeld hebben collega’s over jou? En […]

Een kickstart voor iedere carrière

Ontdek je kracht
Verwerving van functiespecifieke competenties en bewustwording van drijfveren en kwaliteiten is het unieke van het programma. Tijdens je studie leer je alle ‘hard skills’, maar de ‘soft skills’ vallen hier vaak buiten. Welke competenties heb je nodig om als starter aan de slag te gaan? Welk beeld hebben collega’s over jou? En hoe presenteer je jezelf? Waar ben je goed in en in welke richting wil je je ontwikkelen?

In het eerste jaar krijgen de young professionals eenvoudige, maar effectieve tools aangereikt om beter grip te krijgen op hun eigen functioneren en zo het verschil te maken. In het tweede jaar zet je de vervolgstap om effectiever invloed uit te oefenen op je omgeving en vindt er een verdieping plaats.

Als young professional word je gedurende het gehele programma intensief begeleid door een vaste consultant en een coach. In een persoonlijk ontwikkelplan worden de doelen opgesteld waar de professional zich in wil ontwikkelen. Samen met de consultant en de opdrachtgever wordt veelvuldig geëvalueerd en worden de doelen bijgesteld. Naast het vastgestelde programma kan de young professional kiezen uit het aanbod van trainingen en cursussen van de TRACÉ ACADEMY. Zo volgen ze hun eigen ontwikkelpad.

Gebruik je gereedschap
Tijdens je studie is de basis gelegd, je weet wat je kunt en wat je wilt. Je hebt genoeg geleerd om aan de slag te gaan bij een opdrachtgever, maar kennis veroudert snel.
In samenwerking met opdrachtgevers en opleiders is het vakinhoudelijke deel van het TRACÉ young talent programma ontwikkeld. Er wordt ingegaan op de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. De verdieping in een bepaald thema, bijvoorbeeld moderne contractvorming, virtueel bouwen of GIS-systemen.

Deel je talent
Een goede start van een carrière begint samen met andere ambitieuze starters. Waarom zou je niet profiteren van kennis en ervaring van elkaar die ‘in huis’ is? Samen ben je sterker en weet je meer.
Intervisie is een methode waarmee collega’s elkaar helpen om beter te worden in hun werk. Knelpunten en problemen in het werk worden tijdens intervisie bijeenkomsten behandeld waarbij optimaal wordt geprofiteerd van elkaars kennis en ervaring. Om zo nog beter aangesloten te blijven bij de laatste ontwikkelingen.

Naast young professionals zijn er specialisten die kunnen worden geraadpleegd, dit zijn de interim professionals. Zij zijn een bron van ervaring en kennis. Het samen met anderen naar oplossingen zoeken geeft veel energie en verbinding. En om de kennis te ‘proeven’ in de praktijk worden er regelmatig projectbezoeken ingepland. Want zo leer je alle ‘soft en hard skills’ in de praktijk.

Expeditie X
In het tweede jaar neem je deel aan een multidisciplinair project met andere young professionals onder begeleiding van een senior praktijkbegeleider en coach. Een leerzame en leuke ontdekkingstocht waarin je je soft skills in de praktijk kunt toepassen en je met energie leert en samenwerkt. Een gekozen jury beoordeelt tussentijds en aan het einde van het project de resultaten. De groepen die Expeditie X volgen, willen met hun innovatieve oplossingen het nieuws halen en strijden om de TRACÉ trofee.

Young professionals aan het woord
Wie kunnen je het beste vertellen wat het TRACÉ young talent programma inhoudt? De TRACÉ young professionals aan het woord. Maarten Baas (GIS medewerker): “Het is een kickstart voor iedere carrière. De cursussen volg je met andere starters en door elkaars ervaringen te delen ontwikkel je erg snel op een leuke manier. Daarnaast krijg je bij de opdrachtgever direct de kans deze aangeleerde skills toe te passen. Na een paar maanden ben ik een betere professional en dat geeft zelfvertrouwen voor de toekomst.” Aat van Wijngaarden (Inkoopadviseur Duurzaamheid): “Er is genoeg ruimte voor de ambities die je wilt ontwikkelen. De ontwikkeling is gelijk zichtbaar want de opgedane kennis is één op één toepasbaar in de praktijk. Mijn expertise vanuit de cursussen en ervaring heb ik ingezet op het project. Zo is er een tevreden opdrachtgever die mijn ambities goed benut.”

TRACÉ young talent programma
In september 2016 start de derde editie van het TRACÉ young talent programma. Een tweejarig programma met trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, vaktechniek, intervisies, projectbezoeken, coaching en Expeditie X. Voor meer informatie over het young talent programma kan contact worden opgenomen met Karin Kroon, ontwikkel- & opleidingscoördinator TRACÉ via k.kroon@tracebv.nl. Of kijk voor meer informatie op www.tracebv.nl/youngtalent.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in de Cobouw Special Opleiden & Ontwikkelen, die op 22 maart 2016 is verschenen..

Reageer op dit artikel