partner nieuws

De voordelen van verschillende garagedeuren

bouwbreed 219

De woning is compleet met een garage. Dit betekent extra opslagruimte, een ruimte om de auto of fietsen in te stallen of een hobbyruimte. Een juiste garagedeur is afgestemd op het doel, de inrichting en de bouwstijl. Voor ieder type woning is er een garagedeur te vinden. De traditionele garagedeur opent naar boven toe, waarbij […]

De voordelen van verschillende garagedeuren

De woning is compleet met een garage. Dit betekent extra opslagruimte, een ruimte om de auto of fietsen in te stallen of een hobbyruimte. Een juiste garagedeur is afgestemd op het doel, de inrichting en de bouwstijl. Voor ieder type woning is er een garagedeur te vinden. De traditionele garagedeur opent naar boven toe, waarbij de deur langs het plafond schuift. Deze is er in verschillende uitvoeringen en uitstralingen. Zo kan gekozen worden voor brede panelen, een warme uitstraling van hout of voor een neutrale vormgeving. De mogelijkheden zijn hier groot in. Voor inspiratie kan je bijvoorbeeld een kijkje nemen op Zonwering.nl.

Roldeuren, zijwaartse en openslaande garagedeuren
De roldeuren nemen geen ruimte onder het plafond in beslag maar rollen binnen een behuizing op. Dit is ruimtebesparend voor wie vooral in de hoogte opslagruimte wil. Middels een motor wordt de garagedeur aangedreven. Met een zijwaartse deur wordt vooral tijd bespaard, doordat deze niet volledig geopend hoeft te worden. Handig wanneer er veel in-en uit wordt gelopen. De openslaande garagedeur kan half of helemaal geopend worden. Zo ontstaat er altijd genoeg ruimte om fietsen, brommers of materialen naar binnen of buiten te halen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de lange termijn. Heeft de gekozen garagedeur over vijf jaar ook nog steeds een nuttige functie, of gebruik je de garage dan ergens anders voor? Een investering doe je het liefst eenmalig, dus een garagedeur is dan ook een bewuste keus.

Isolatie verhoogt het comfort
Tegenwoordig stellen we steeds hogere eisen aan een garage. Isolatie is dan ook iets dat we vaak toepassen. Een garagedeur die gesoleerd is zorgt ervoor dat de ruimte niet te snel vochtig en koud wordt. Dit in combinatie met isolatie van wanden, plafond of vloer. Hierdoor blijven materialen beter behouden. Ook is dit prettiger werken in de garage. Verwarming in de garage heeft ook meer nut wanneer deze ruimte goed geïsoleerd is. Bij bijvoorbeeld Novadoor.nl vind je een uiteenlopende keus aan verschillende garagedeuren. Zo vind je altijd de garagedeur die bij jouw bouwstijl en doel past.

Reageer op dit artikel