partner nieuws

Nieuw ontwerp graafmachine levert Mecalac de Bauma-innovatieprijs op

bouwbreed 6

De tweede winnaar in de categorie ‘ontwerp’ was de Technische Universiteit van Dresden, die samen met enkele bedrijven in het zogenaamde Concept Cluster heeft gewerkt aan een nieuwe cabine: de Genius Cab. De overige prijswinnaars waren: Kramer Werke GmbH, Pfullendorf (machinery) IMKO GmbH, Ettlingen (components) LEONHARD WEISS GmbH & Co. KG, Göppingen (construction process/construction work) […]

Nieuw ontwerp graafmachine levert Mecalac de Bauma-innovatieprijs op

De tweede winnaar in de categorie ‘ontwerp’ was de Technische Universiteit van Dresden, die samen met enkele bedrijven in het zogenaamde Concept Cluster heeft gewerkt aan een nieuwe cabine: de Genius Cab.

De overige prijswinnaars waren:
Kramer Werke GmbH, Pfullendorf (machinery)
IMKO GmbH, Ettlingen (components)
LEONHARD WEISS GmbH & Co. KG, Göppingen (construction process/construction work)
Technical University of Dresden, Department of Construction Machinery Technology, Dresden (research)

Lager zwaartepunt

Mecalac heeft door te luisteren naar de klant een gebied kunnen ontdekken waarop de mobiele machines nog verder te verbeteren zijn: de stabiliteit. Zo ontdekte de fabrikant dat het zwaartepunt lager moest, de cabinehoogte soms ongemakkelijk was voor de machinist en de positie van de brandstoftank in de bovenwagen niet ideaal te noemen valt. Om dit op te lossen komt Mecalac met een combinatie van het rotatievermogen van een mobiele graafmachine en de stabiliteit van een verreiker of telelader. Zo zal bij het nieuwe ontwerp de cabine zo laag mogelijk tussen de wielen geplaatst worden, met behoud van volledige rotatie en zal de dieseltank van de bovenwagen naar de onderwagen verhuizen. Ook de toegang tot de cabine wordt verbeterd.
De machines van Mecalac worden in ons land verkocht door de firma Ahlmann uit Ammerzoden.
Meer info: www.mecalac.com en www.ahlmann.nl.

Reageer op dit artikel