partner nieuws

Hoogwaardige isolatie voor plafonds

bouwbreed 17

De Kooltherm K10 Plus Plafondplaat is een hoogwaardige resol hardschuim isolatieplaat met vezelvrije kern, met aan beide zijden een glasvlies cachering. Aan één zijde is een 20 mm naturel crèmekleurige houtwolcementplaat bevestigd, waarmee de plaat ook voor een esthetisch fraaie plafondafwerking zorgt. Isoleren en verfraaien in één handeling en met één product dus. De hoge […]

Hoogwaardige isolatie voor plafonds

De Kooltherm K10 Plus Plafondplaat is een hoogwaardige resol hardschuim isolatieplaat met vezelvrije kern, met aan beide zijden een glasvlies cachering. Aan één zijde is een 20 mm naturel crèmekleurige houtwolcementplaat bevestigd, waarmee de plaat ook voor een esthetisch fraaie plafondafwerking zorgt. Isoleren en verfraaien in één handeling en met één product dus.

De hoge isolatiewaarde van het resol hardschuim maakt het mogelijk om met beperkte dikte een goed resultaat te halen. Dankzij de 20 mm houtwolcementplaat die erop verlijmd wordt, wordt de isolatiewaarde van de Kooltherm K10 Plus Plafondplaat zelfs nog beter. Een plaat van 40 mm (20 mm Kooltherm en 20 mm houtwol) heeft een R-waarde van 1,20 m²·K/W. Een R-waarde van 6,25 is zelfs te behalen met 140 mm (120 mm Kooltherm en 20 mm houtwol).

Deze hoogwaardige en compacte isolatieplaat levert ook akoestische voordelen op, zoals bijvoorbeeld het absorberen van nagalm. De isolatieplaat en houtwolcementplaat zijn in een wisselsponning met elkaar verlijmd. Hierdoor ontstaat een plaat die eenvoudig te verwerken is met een strak en fraai plafond als eindresultaat.

De platen worden met een unieke bevestigingsmethode  gemonteerd, waardoor snel en efficiënt gewerkt kan worden. Als alle platen aan het plafond geplaatst zijn met één plug, hoeft vervolgens alleen op alle kruisingen een plug bevestigd te worden in plaats van op iedere hoek van iedere plaat. De Kooltherm K10 Plus Plafondplaat is standaard verkrijgbaar in de afmeting 1200 x 600 mm en diktes variërend van 40 mm tot 140 mm. De plaat heeft Euro brandklasse B-s1, d0 (naakt product).

Meer weten? Neem contact op met uw vaste Kingspancontactpersoon of kijk op onze website.

Reageer op dit artikel