partner nieuws

Keerwanden voor nieuwbouw station Bussum Zuid

bouwbreed

Toegankelijkheid ProRail gaf opdracht aan Aannemingsbedrijf K. Dekker voor de nieuwbouw van het verouderde station. Het station was lastig te bereizen voor senioren, mindervaliden, ouders met kinderwagens en reizigers met zware koffers. De toegankelijkheid van het station is inmiddels sterk verbeterd en ook de voorpleinen bij de liften zijn toegankelijk gemaakt. Keerwandconstructie Om een ruime […]

Keerwanden voor nieuwbouw station Bussum Zuid

Toegankelijkheid
ProRail gaf opdracht aan Aannemingsbedrijf K. Dekker voor de nieuwbouw van het verouderde station. Het station was lastig te bereizen voor senioren, mindervaliden, ouders met kinderwagens en reizigers met zware koffers. De toegankelijkheid van het station is inmiddels sterk verbeterd en ook de voorpleinen bij de liften zijn toegankelijk gemaakt.

Keerwandconstructie
Om een ruime opzet te maken is er gekozen voor een keerwandconstructie. In opdracht van Dekker is deze constructie volledig ontworpen, geproduceerd, geleverd en geplaatst door Bosch Beton. De keerwandconstructie fungeert als een grondkering en is op het hoogste punt vijf meter hoog. Een deel van de keerwanden zijn afgeschuind en in verstek gezaagd waardoor de buitenkanten mooi weglopen.

Eindresultaat
Koen de Koning van Aannemingsbedrijf Dekker is content over het eindresultaat: ‘Ik ben erg tevreden met het eindresultaat wat Bosch Beton geleverd heeft. Ook de voorbereidingen, het ontwerp ernaartoe, het meedenken in het optimaliseren van de constructie, het berekenen in overleg met onze constructeur en daarnaast het leveren en het monteren op locatie is allemaal zeer voorspoedig verlopen. Ook onder de strenge veiligheidsregels van ProRail. Dus ik zou zeker nog een keer dit soort werk met Bosch Beton gaan doen.’

Brug
De 27 meter lange houten brug is gemaakt door Groot Lemmer uit Heerenveen. Lees meer over dit specifieke project op de website van Groot Lemmer.

Bekijk hieronder onze projectvideo met Koen de Koning, werkvoorbereider bij Aannemingsbedrijf Dekker.

Bekijk in de onderstaande video van Dekker de beelden van het inhijsen van de traverse.

Reageer op dit artikel