partner nieuws

Keerwanden met cortenstaal in Groesbeek

bouwbreed

Herinrichting De herinrichting van het park was nodig vanwege de overlast van het overtollige regenwater. Dankzij het vernieuwde park wordt dit regenwater nu weggevoerd naar ’t Groeske in het buitengebied. Het plan voor de waterberging is ontwikkeld door de gemeente Groesboek in samenwerking met het waterschap. Eilanden De keerwanden vormen in totaal negen aparte eilanden. […]

Keerwanden met cortenstaal in Groesbeek

Herinrichting
De herinrichting van het park was nodig vanwege de overlast van het overtollige regenwater. Dankzij het vernieuwde park wordt dit regenwater nu weggevoerd naar ’t Groeske in het buitengebied. Het plan voor de waterberging is ontwikkeld door de gemeente Groesboek in samenwerking met het waterschap.

Eilanden
De keerwanden vormen in totaal negen aparte eilanden. Vier van de negen eilanden worden ingericht en beheert door wijkvrijwilligers van de nieuw opgerichte stichting De Groesbeek. Een ander eiland kan bewust onder water lopen waardoor er bijzondere vegetatie ontstaat. Verder is er nog een bloemen-, kruiden- en vlindertuin, een klein amfitheater en een picknick- en vuurplaats.

Voor ieder wat wils
Tijdens het ontwerp van het park is er met zoveel mogelijk belangen en omwonenden rekening gehouden. Rondom het park is er bijvoorbeeld een slingerpad aangelegd waar honden uitgelaten kunnen worden. Zo blijft het park zelf vrij van hondenpoep. Voor de kinderen zijn er diverse speeltoestellen, een waterspeelplaats en in het midden een mooi speelveld. Voor de buurtbewoners zelf is het een heerlijke plek geworden om op de diverse zitplekken tot rust te komen en van de zon te genieten.

Meer informatie over dit project >

Reageer op dit artikel