partner nieuws

Lage hypotheekrente biedt kansen voor starters

bouwbreed

Je hebt het zeker al gehoord in het nieuws of je hebt gebruik gemaakt van andere bronnen. De hypotheekrente is absurd laag in vergelijking met de afgelopen jaren. Vooral nu is het aantrekkelijk voor starters om een woning te kopen met de laagste hypotheekrente.  Met bijvoorbeeld het startershypotheek kun je meer lenen dan wat je […]

Lage hypotheekrente biedt kansen voor starters

Je hebt het zeker al gehoord in het nieuws of je hebt gebruik gemaakt van andere bronnen. De hypotheekrente is absurd laag in vergelijking met de afgelopen jaren. Vooral nu is het aantrekkelijk voor starters om een woning te kopen met de laagste hypotheekrente. 

Met bijvoorbeeld het startershypotheek kun je meer lenen dan wat je nu verdient. Hierbij gaat de bank ervan uit dat je in de toekomst meer gaat verdienen dan wat je nu aan inkomen krijgt. Hierdoor verwacht de bank dat je dan de hogere maandlasten makkelijk kunt betalen. Vaak hebben de banken bepaalde voorwaarden wanneer je de startershypotheek bij hun afsluit. Vaak vragen ze je bijvoorbeeld om je verzekering ook onder te brengen bij hun. Hierdoor krijg je die korting op de rente. 

Vaak is het ook zo om in aanmerking te komen voor de startershypotheek, dat je een hbo of wo opleiding moet hebben afgerond en dat je niet ouder bent dan 35 jaar. Tevens moet het ook jouw eerste woning zijn die je koopt. Maar bij iedere bank verschilt het qua voorwaarden.

De hypotheekrente is op dit moment historisch laag. Het is ook bijna niet te geloven hoe laag de rente is. Nog nooit was het zo aantrekkelijk geweest om geld te lenen voor een huis als nu. Toch zul je jezelf moet afvragen of het verstandig is om nu een hypotheek af te sluiten of juist in de toekomst.

Normaal gesproken is de hypotheekrente gemiddeld ongeveer 2 %. Dit doe je als je de rente voor 5 jaar vastlegt met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Je moet wel nagaan dat de rente vroeger meer dan 10 % bedroeg. Maar daarentegen zijn de huizen tegenwoordig een stuk prijziger dan vroeger. De meeste hypotheekverstrekkers concurreren met elkaar als het gaat om het aanbieden van lage rentes. Daarom is het aantrekkelijk voor jou om alles te vergelijken met elkaar en goed te kijken naar elke voorwaarden. Op Hypotheekrente.com is er te mogelijkheid om dat te doen.

Tegenwoordig staan er nog steeds veel woningen te koop. Door de lage rente nu is het aantrekkelijk voor jou om een goede deal te sluiten.

Reageer op dit artikel