partner nieuws

Huisautomatiseringsysteem Somfy TaHoma

bouwbreed

Somfy, de bekende fabrikant van elektromotoren, afstandsbedieningen en sensoren uit Frankrijk. Alles in huis wat maar op afstand bestuurd kan worden heeft beschikt negen van de tien keer over een stukje Somfytechnologie. Toen de elektrische bediening voor huisraad pas uitkwam vonden we het allemaal reuze handig dat we de thermostaat of de zonwering met een […]

Huisautomatiseringsysteem Somfy TaHoma

Somfy, de bekende fabrikant van elektromotoren, afstandsbedieningen en sensoren uit Frankrijk. Alles in huis wat maar op afstand bestuurd kan worden heeft beschikt negen van de tien keer over een stukje Somfytechnologie.

Toen de elektrische bediening voor huisraad pas uitkwam vonden we het allemaal reuze handig dat we de thermostaat of de zonwering met een druk op de knop konden actieveren/deactieveren. Naarmate het aantal elektrisch bedienbare objecten in en om het huis toenam kwamen we echter met ongekend groot aantal aan afstandsbedieningen te zitten. En Somfy zou zijn strepen niet waard zijn als het daar niet handig op inspeelde. Dat hebben ze ook gedaan met een apparaat dat werkt als een router, de TaHoma.

Weg met alle afstandsbedieningen
De TaHoma is de interface van Somfy’s domoticasysteem en aan te sluiten op je pc, Iphone en tablet. Zo kan je niet alleen vanuit je luie stoel alles bedienen maar ook vanaf elke plaats ter wereld. Elke activatie van het systeem gaat via jouw verbinding. In geval van inbraak bijvoorbeeld krijg je automatisch een melding dat er een onaangemelde gebruiker is. De mogelijkheden met het automatiseren van je huis zijn oneindig. Zo is het TaHoma domoticasysteem ook in staat de Honeywell evohome aan te sturen waardoor je alles wat maar op afstand bedienbaar is in je huis met een touchpad aanstuurt. Ideaal ook bij onvoorziene omstandigheden waarbij je later thuiskomt en de CV op een vaste tijd aanslaat. Vanaf je werk onderbreek je dan gewoon even de daginstelling.

Technisch bekeken
De Somfy TaHoma is een draadloos systeem dat een gebied kan bedienen wat varieert van een enkele kamer tot meerdere huizen. Omdat ze echter aangesloten worden op je eigen pc groep en slechts toegankelijk is met jouw wachtwoord zal dat laatste niet vaak voorkomen. Je kan ervoor kiezen de TaHoma zelf te installeren of het de dealer bij jou in de buurt te laten doen. Bij aankoop van elektrische zonwering of garagedeur kan je de Somfy TaHoma vaak net zo gemakkelijk direct laten installeren. Het enige wat je nog rest is het systeem te programmeren maar zelfs dat kan je aan de installateur overlaten.

Reageer op dit artikel