partner nieuws

Sfeervolle buitenkamer realiseren

bouwbreed

Kiezen voor veranda of serre met glazen schuifdeuren Er zijn tal van mogelijkheden om een buitenkamer te realiseren. Terwijl een veranda bij Tuinmaximaal.be vooral uit een overkapping bestaat met open zijkanten en een vloer naar keuze, biedt de overdekte serre met glazen schuifdeuren meer bescherming en isolatie. Meer lichtinval kan doorwerken naar het hele huis […]

Kiezen voor veranda of serre met glazen schuifdeuren
Er zijn tal van mogelijkheden om een buitenkamer te realiseren. Terwijl een veranda bij Tuinmaximaal.be vooral uit een overkapping bestaat met open zijkanten en een vloer naar keuze, biedt de overdekte serre met glazen schuifdeuren meer bescherming en isolatie. Meer lichtinval kan doorwerken naar het hele huis en de ruimte binnen groter laten lijken. Regen, wind of sneeuw, een serre is het hele jaar door te gebruiken, waarbij aangename temperaturen gegarandeerd zijn.

Toch heeft de gewone overkapping ook zijn charme, vooral als het hartje zomer is en de wind voor een koel briesje zorgt. Bovendien biedt de overkapping bij correcte plaatsing ook bescherming tegen regen, waardoor je op een regenachtige zomerdag gewoon rustig op je overdekte terras kunt blijven zitten om te genieten van een leuk boek.

Inrichting buitenkamer
Is de aanbouw eenmaal gerealiseerd dan kan de pret pas echt beginnen met het inrichten ervan. Van modern tot klassiek, landelijk, romantisch of een combinatie van diverse stijlen, hier is het zaak je fantasie en creativiteit de vrije loop te laten. Integreer de buitenkamer met de rest van je huis of kies voor een heel andere stijl om de buitenkamer tot aparte blikvanger te maken. Stem de keuze voor je meubels af op de sfeer die je wilt creëren om er optimaal van te kunnen genieten.

In een tuinkamer (glazen serre) is het bovendien mogelijk om tropische planten te kweken, waarbij je hartje winter de mogelijkheid hebt je in verre oorden te wanen. Een voliére met (tropische) vogels en bijpassend rieten meubilair verhogen de sfeer en doen je vergeten dat je eigenlijk in een land woont waar niets zo veranderlijk is als het weer.

Reageer op dit artikel