partner nieuws

Gevelelementen bestaan uit baksteenstrips op Rockpanel

bouwbreed Premium

De Vandersanden Group lijmt baksteenstrips op Rockpanel-platen. De elementen zijn bedoeld als gevelbekleding en kunnen worden gemonteerd op een draagconstructie van hout of aluminium.

Volgens de fabrikant lenen de gevelelementen zich voor grote projecten of hoogbouw, overal waar traditioneel baksteenmetselwerk gewenst wordt, maar praktisch geen optie is. Voor wat betreft de steenstrips bestaat de keuze uit alle formaten en kleuren van de gevelstenencollectie van Vandersanden. Die omvat ruim honderd kleuren en vier formaten, in onder meer de uitvoeringen handvorm, vormbak of ‘wasserstrich’ (in natte vorm gebakken). Meerdere steenverbanden zijn mogelijk, zoals halfsteens, staand of wilverband. De strips kunnen ook in reliëf verlijmd worden.

Vandersanden zaagt de strips van strekken en koppen, evenwijdig of diagonaal. De panelen worden pas geproduceerd na overleg met en toestemming van de architect, om teleurstellingen te voorkomen. Het product heet Signa en is te zien op de bouwbeurs Batibouw, van 21 februari tot en met 3 maart 2013 in Brussel.

Reageer op dit artikel