nieuws

Processierups vloert bouwvakkers: vijf ziek thuis

bouwbreed 1700

Processierups vloert bouwvakkers: vijf ziek thuis

De eikenprocessierups, die Nederland al een tijdje in zijn greep houdt, heeft inmiddels óók de bouw bereikt. Vijf bouwvakkers van bouwcombinatie Heyendaal FSW zitten ziek thuis met jeuk. Zij werkten mee aan de nieuwbouw van de Radboud Universiteit, schrijft De Gelderlander.

Vanwege het warme weer van de afgelopen weken gingen de bouwvakkers met korte broek en mouwen aan het werk. Dat bleek niet zo slim op een terrein waar het vol zit met nesten. De bouwvakkers hebben nu bulten op hun lichaam en hebben last van jeukklachten, meldt de krant.

Ernstig

Hoe ernstig de klachten zijn, weet uitvoerder Johan Kamp niet. “Ze zitten nog ziek thuis. De verwachting is dat een deel van hen niet terugkeert”, zegt hij tegen de Gelderlander. Voor Cobouw was hij niet bereikbaar voor commentaar.

Voor de bouwvakkers die zijn uitgevallen is inmiddels vervanging gevonden. Ook is de planning van het project aangepast: de werkzaamheden die al wel uitgevoerd kunnen worden, zijn naar voren geschoven. Daarmee hoopt de bouwcombinatie dat de opleveringsdatum van september 2020 niet in gevaar komt.

Bouwcombinatie

Sinds vorig jaar wordt er gewerkt aan de nieuwbouw van de faculteit sociale wetenschappen door bouwcombinatie Heyendaal FSW. De combinatie bestaat uit Heerkens van Bavel / Berghege voor het bouwkundige deel en Croonwolter&dros voor het installatietechnische deel.

Reageer op dit artikel