nieuws

24-uurs-staking bij installateurs na aflopen ultimatum

bouwbreed 839

24-uurs-staking bij installateurs na aflopen ultimatum

Werknemers in onder meer de installatiesector en de isolatiebranche leggen volgende week vrijdag voor 24 uur het werk neer. Dat hebben vakbonden woensdag besloten nadat werkgevers uit de metaal en techniek niet zijn ingegaan op hun cao-eisen.

De bonden eisen 5 procent meer loon, het generatiepact als recht en nog een aantal verbeteringen van de arbeidsvoorwaarden. Deze week liep het ultimatum van FNV Metaal aan de werkgevers in de sector af.

“Hogere lonen komen er niet vanzelf”, zegt Jacqie van Stigt, bestuurder van FNV Metaal. “Opnieuw moeten we staken voor fatsoenlijke loonsverhogingen in de metaal. De werkgevers in de metaal en techniek hebben een grote kans laten lopen door niet op het ultimatum in te gaan. Daarom moeten de metaalwerkers helaas toch weer de straat op. Voor een goed loon, een generatiepact om het werk vol te houden en voor een aantrekkelijke sector.’

‘Ongelofelijk in een sector met een schreeuwend tekort aan vakkrachten’

Van Stigt noemt het ongelofelijk dat er “waarschuwingsstaking nodig is in een sector met een schreeuwend tekort aan vakkrachten.

Stakers kunnen zich op negen plaatsen inschrijven. De meeste stakers worden verwacht in Rotterdam, Eindhoven en Leeuwarden. De cao Metaal & Techniek geldt voor ruim 300.000 medewerkers uit de installatiebranche, isolatie, metaalbewerking, carrosserie en goud- en zilvernijverheid.

Reageer op dit artikel