nieuws

Topman Janssen de Jong Groep kondigt vertrek aan. “Mooi moment om zaak over te dragen”

bouwbreed 1475

Topman Janssen de Jong Groep kondigt vertrek aan. “Mooi moment om zaak over te dragen”

Hans Smits stopt volgend jaar als bestuursvoorzitter van Janssen de Jong Groep. Hij heeft er dan zes jaar opzitten als topman van het Brabantse bouwconcern.

Janssen de Jong heeft het vertrek van Smits nog niet officieel naar buiten gebracht, maar de bouwer bevestigt op Twitter wel een bericht hierover van het Eindhovens Dagblad.

Smits, zo laat hij in de regionale krant weten, vindt het tijd om het wat rustiger aan te gaan doen. Hij wordt volgend jaar 70. “Dat is een mooi moment om de zaak over te dragen.”

Onder leiding van Smits geraakte Janssen de Jong uit de rode cijfers. Over 2017 boekte de onderneming een winst van 13 miljoen op een omzet van 393 miljoen. Voor 2018 rekent de bouwer op een omzet van zeker 400 miljoen en een nettoresultaat vergelijkbaar met het jaar ervoor. Over drie weken publiceert Janssen de Jong zijn cijfers over 2018.

Opvolger Smits nog niet bekend

Wie Smits – die in 2014 zijn functie van president-commissaris bij Janssen de Jong inruilde voor die van topman – zal opvolgen als bestuursvoorzitter is nog niet bekend. Ook nog onduidelijk is of de nieuwe topman van binnen of buiten de eigen organisatie zal komen. Smits blijft na zijn afscheid wel aandeelhouder van Janssen de Jong.

Eind vorig jaar vertrok financieel directeur Pieter van Gulik al bij het bouwbedrijf. Hij werd opgevolgd door Pieter Pijper.

Reageer op dit artikel